30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Marfă contrafăcută, confiscată de poliţiştii de frontieră

Dolj: Marfă contrafăcută, confiscată de poliţiştii de frontieră

Doi cetăţeni bulgari s-au ales cu dosar penal, după ce au încercat să introducă în ţară,  pe la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, peste 1300 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, azi noapte, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni bulgari care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse articole de la o societate comercială din Bulgaria cu destinaţia Cehia.

În urma unui control asupra compartimentului marfă s-au descoperit mai multe colete ce conţineau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ce purtau însemnele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Atovehiculul în care erau transportatele coletele a fost dus la sediul D.R.A.O.V. Craiova unde a avut loc inventarierea produselor de către echipe mixte formate din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Bechet şi lucrători vamali. La finalizarea inventarierii a rezultat un număr de 1.343 articole îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie susceptibile a fi contrafăcute, care au fost ridicate în vederea expertizării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor bulgari dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS