10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBogdan Aurescu la Conferinţa Rectorilor Universităţilor Dunărene

Bogdan Aurescu la Conferinţa Rectorilor Universităţilor Dunărene

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a participat astăzi, 7 noiembrie 2013, la Conferinţa Rectorilor Universităţilor Dunărene (Danube Rectors’ Conference), dedicată Parteneriatului de Cercetare şi Inovare în regiunea Dunării. Evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca şi a fost organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.
În intervenţia sa, secretarul de stat Bogdan Aurescu a subliniat rolul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării de cadru de articulare între obiectivele prioritare de dezvoltare a României – stat iniţiator şi promotor, alături de Austria al Strategiei Dunării – şi obiectivele Strategiei Europa 2020 de creştere inteligentă, durabilă şi inclusivă.
În acest context, demnitarul român a arătat că cercetarea şi inovarea reprezintă motorul dezvoltării economice şi sociale a ţărilor care fac parte din Strategia Dunării, un domeniu prioritar de acţiuni comune şi coordonate pentru reducerea decalajelor de dezvoltare economică, atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă. „Din această perspectivă, eforturile noastre trebuie să se concentreze pe promovarea de proiecte concrete, care răspund nevoilor cetăţenilor şi comunităţilor regiunii Dunării, în cooperare cu statele participante la Strategie, membre şi ne-membre UE. Realizarea acestor proiecte concrete va constitui măsura reală a succesului Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, a menţionat Bogdan Aurescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS