29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătorul acuzat de Olguţa cere ajutorul CSM

Judecătorul acuzat de Olguţa cere ajutorul CSM

Olguţa Vasilescu acuză independenţa justiţiei din Craiova, nemulţumită că a pierdut un proces în războiul cu Adrian Mititelu. Judecătorul Tiberiu Hartmann, cel care a dat sentinţa favorabilă FCU Craiova pentru revenirea pe „Olemenco“, a cerut CSM să-i apere reputaţia
Judecătorul Tiberiu Hartmann, magistratul de la Tribunalul Dolj care, pe 15 octombrie, a admis cererea de ordonanţă preşedinţială a Fotbal Club U Craiova SA, pentru reintegrarea în Complexul Sportiv „Ion Oblemenco“, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i apere reputaţia în faţa acuzaţiilor aduse de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. „Cererea pentru apărarea reputaţiei a fost înregistrată pe 30 octombrie. Solicitarea a fost transmisă la secţia judiciară, pentru analiză potrivit competenţelor“, a precizat Monica Prejmereanu, purtătorul de cuvânt al CSM.
Pe 29 octombrie, primarul Olguţa Vasilescu a făcut acuzaţii foarte grave la adresa independenţei justiţiei din Craiova. „De la dosarul cu ordonanţa preşedinţială a dispărut înregistrarea şedinţei judecate de judecătorul Hartmann Tiberiu, care înţeleg că joacă fotbal săptămânal cu adjunctul lui Nicolo Napoli (antrenorul FCU Craiova – n.r.). Noi am solicitat înregistrarea cu susţinerile părţilor pentru a face plângere la CSM şi nu ne-a fost comunicată nici după o săptămână. Neoficial, am aflat că există înregistrări pentru dosarele judecate înainte şi după acest dosar şi că nu există tocmai la acesta“, a afirmat Olguţa Vasilescu. Primarul susţine că nu se poate face executare silită pe proprietatea publică a statului, aşa cum este stadionul „Ion Oblemenco“. „Poate în Papua Noua Guinee, dar în România, în UE, nu s-a auzit de aşa ceva“, a mai spus primarul. Ordonanţa prin care FCU Craiova trebuie să revină pe „Oblemenco“ este încă în vigoare, după ce Judecătoria Craiova a suspendat pe rând, în această săptămână, cererile de suspendare provizorie a executării sale, formulate de Municipiul Craiova, primarul Olguţa Vasilescu, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS