10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfaltare pe lângă Jeep

Asfaltare pe lângă Jeep

Mă amuzaseră anul trecut nişte fotografii ale unei străzi care ocolea o casă al cărui proprietar nu fusese de acord cu demolarea. Se întâmpla, parcă, într-o ţară din Asia. Nu mă aşteptam să văd cu ochii mei ceva oarecum asemănător. Şi totuşi, noi, craiovenii, suntem în stare de lucruri cel puţin inedite. Chiar demne de Cartea Recordurilor, ar spune unii. Au dovedit-o constructorii de la Delta ACM ‘93 Bucureşti, care, săptămâna trecută, au fost nevoiţi să asfalteze… în jurul unui Jeep, pentru că proprietarul nu a venit să-şi mute maşina!
Incredibila asfaltare s-a petrecut în faţa blocului O5 de pe strada Calea Bucureşti, în vecinătatea Hotelului Helin din cartierul Lăpuş. Acolo, muncitorii de la Delta s-au trezit în faţa unei probleme de nerezolvat: un Jeep Grand Cherokee Limited, cu numărul de înmatriculare DJ-12-REC, care stătea în calea stratului de asfalt ce trebuia turnat în parcarea dintre blocuri. Potrivit unui cititor al Gazetei de Sud, proprietarul maşinii ar fi fost plecat peste hotare vreme de câteva săptămâni, iar soţia lui n-ar fi fost de acord să lase pe nimeni ca să-i mute maşina. Informaţia, însă, nu e certă, aşa că trebuie luată cu rezerva de rigoare. Cert e însă că asfaltatorii de la Delta s-au gândit la soluţia de rezervă: să-i sune pe partenerii lor de la RAT Craiova şi să-i cheme cu maşina de ridicări auto, ca să mute ei hardughia de Jeep ce le stătea în cale. Din păcate, soluţia nu s-a dovedit viabilă. Pentru că cele două maşini de ridicări ale RAT Craiova sunt prea firave pentru asemenea operaţiune. Nu pot ridica decât autoturisme micuţe, de 1-1,5 tone, ori Jeepul amintit avea undeva la 2,5-3 tone, ceea ce nu-i de ici, de colea… Iar problema asta o au cu aproape toate maşinile 4×4, ce se dovedesc mult prea grele pentru macaralele lor micuţe. Aşa că muncitorii, presaţi să dea gata lucrarea, au fost nevoiţi să recurgă la o soluţie „a la Caracal“: au turnat asfalt de jur împrejurul maşinii de teren, urmând să revină ulterior, pentru a asfalta şi peticul ocupat de Jeepul greu de clintit. Asta când or avea ceva timp la dispoziţie… Plus că nota de plată către Primăria Craiova ar fi mult mai consistentă, proporţional cu deranjul dublu al asfaltatorilor.
Dacă ar fi să trag o concluzie în urma acestei întâmplări care mi-a lăsat un gust amar, m-aş gândi la două lucruri: unu – că ne-am făcut din nou de tot râsul, iar doi – că, dacă vrei să te p…şi pe primărie şi pe cei de la Ridicări Auto, ai acum şi soluţia – ia-ţi Jeep!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS