5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanada, ţara cu cea mai bună reputaţie în străinătate

Canada, ţara cu cea mai bună reputaţie în străinătate

Canada ocupă, pentru al treilea an consecutiv, primul loc într-un clasament al ţărilor cu cea mai bună reputaţie în străinătate, fiind urmată de Suedia şi Elveţia, informează Agerpres.ro citând agenţia de presă Belga. Clasamentul întocmit de Country RepTrak şi difuzat de Akkanto, partenerul său belgian, cuprinde 50 de ţări şi măsoară reputaţia unei ţări pe baza a patru criterii – încrederea, stima, admiraţia şi respectul -, precum şi a percepţiei asupra a 16 aspecte, printre care siguranţa locului pentru turism, frumuseţea ţării, locuitori amabili şi prietenoşi, o politică socială şi economică progresistă, guvern eficient, etc.

Canada, ţara de pe prima poziţie, a obţinut 76,6 puncte din 100, fiind urmată de Suedia cu 76,5, Elveţia – 76,3. Top 5-ul a fost completat de Australia – 76,1 puncte şi Norvegia – 74,1. La polul opus se află Pakistan – 28,8, Iran – 22,6 şi, pe ultima poziţie, Irak, cu 21,2 puncte.

Se pare că puterea economică nu a fost un factor important în evaluarea reputaţiei, nici una din cele trei mari economii mondiale nefiind prezentă în Top 10. Statele Unite ocupă poziţia a 22-a, China se situează pe locul al 44-lea, iar Japonia, pe al 14-lea, imediat după Belgia.

Studiul anual a fost realizat online din ianuarie până în martie 2013 pe un eşantion de 27.000 persoane din ţările G8 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS