21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGranturi nerambursabile pentru afaceri

Granturi nerambursabile pentru afaceri

Persoane fizice, ONG-uri sau firme cu diverse domenii de activitate, care vor să dezvolte o afacere, au ocazia să se înscrie în cea mai mare competiţie naţională de proiecte de antreprenoriat „Fabricat în Ţara lui Andrei“. 

Craiova a fost ieri primul oraş din ţară în care reprezentanţi ai Petrom şi membri ai fundaţiei NESsT au oferit informaţii legate de condiţiile de înscriere, dar şi etapele pe care le vor parcurge până la sfârşitul competiţiei. Acţiunea a atras inclusiv autorităţi din zona Olteniei. „Scopul proiectului este implementarea unor afaceri sociale, care să creeze locuri de muncă în 28 de comunităţi din ţară. Participanţii vor primi răspunsuri la întrebările lor pe parcursul concursului. Avem cinci evenimente de informare. Craiova este primul oraş, următorul va fi Bucureşti, apoi Constanţa, Cluj şi Oradea. Pe 4 martie, se termină perioada de înscriere, care se poate face pe site-ul proiectului www.taraluiandrei.ro. După această dată, din numărul de înscrişi se va face o selecţie de 20 de organizaţii, firme sau persoane fizice cu care se va începe un proces de scriere a unui plan de afaceri“, a precizat Raluca Puie, consultant la fundaţia NESsT. Zece idei sustenabile vor primi finanţare nerambursabilă în valoare de 32.000 de euro.
Planurile de investiţii trebuie realizate pentru 28 de comunităţi din 13 judeţe. Mai exact, ideile de afaceri trebuie croite pe nevoile localităţilor Suplacu de Barcău, Marca şi Abrămuţ din judeţul Bihor, Bustuchin şi Hurezani din Gorj, Guşoeni – Vâlcea, Merişani, Băbana – Argeş, Icoana – Olt, Clejani, Ghimpaţi, Mârşa- Giurgiu, Siliştea, Peoni- Teleorman, Moreni Bucşani Şelaru, Gura Ocniţei – judeţul Dâmboviţa, Băicoi, Bumbeşti – Scăieni, Telega – Parhova, Zemeş, Moineşti, Comăneşti – Bacău, Independenţa, Schela – Galaţi, Buricioaia – Vrancea şi Corbu – Constanţa. „Antreprenorii pot avea sediul organizaţiei în Dolj sau în oricare judeţ din ţară, dar trebuie să scrie şi să dezvolte activităţi şi să angajeze personal din comunităţile prevăzute în proiect“, a mai spus consultantul NESsT.

20 de finalişti trec printr-o pregătire specială

Cei 20 de antreprenori selectaţi în finală vor intra într-un amplu program de pregătire pentru scrierea şi implementarea proiectelor. În primă fază, se va determina gradul de pregătire organizaţională pentru a administra o afacere şi se va realiza un studiu de prefezabilitate al ideilor creionate. Va urma apoi un studiu de fezabilitate al ideii de afacere, etapă în care participanţii pot solicita un grant cu valoare de 1.500 de euro pentru a testa pe piaţă implementarea afacerii sau fabricarea unui prototip al produsului ce va fi comercializat. În perioada iunie – octombrie 2013, se va elabora planul de implementare sau extindere a afacerii creionate, iar, în octombrie 2013, acest plan va fi susţinut în faţa unui comitet de investiţie, care va decide care vor fi cei zece finalişti. Cel mai important criteriu de selecţie va fi motivaţia implicării în afacere. Finaliştii vor primi sprijinul financiar şi un an de consultanţă pentru a-şi pune în practică planurile de investiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS