32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru minute împotriva traficului de persoane

Patru minute împotriva traficului de persoane

Biroul Zonal Dolj al World Vision România împreună cu Agenția Naţională împotriva Traficului de Persoane Craiova şi mai multe şcoli partenere, printre care Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Grupul Şcolar Industrial Energetic, Colegiul „Ştefan Odobleja“, Grupul Şcolar „Charles Laugier“, Şcoala nr. 32 „Alexandru Macedonski“ sau Şcoala cu clasele I-VIII din Ghindeni, au organizat ieri după-amiază o acţiune numită „Ia-ţi 4 minute să începi lupta împotriva traficului de persoane“, prin care au marcat Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane.
Totul a început la ora 17.00 şi a durat patru minute, când Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova s-a umplut de oameni în haine albe şi negre. Primele au fost purtate de voluntari World Vision, care ţineau la vedere pancarte cu drepturi ale omului încălcate prin traficul de persoane, iar hainele negre au fost îmbrăcate de elevii instituţiilor şcolare participante, care afişau drepturi şi alegeri garantate fiecărei fiinţe umane.
Printre mesajele afişate de cei peste 200 de elevi şi voluntari World Vision s-au numărat „Sunt om, respectă-mi drepturile şi demnitatea!“, „Nu îmi distrugeţi copilăria!“, „Eu aleg să fiu o persoană liberă!“ sau „Stop abuzului emoţional asupra copiilor!”. Două dintre persoanele care i-au însoţit pe elevi au fost profesoarele Magdalena Mahmudov şi Dana Luca de la Şcoala din Ghindeni. „E ceva foarte bun, iar copiii au ce învăţa. Şi nu numai ei, e ceva bun pentru noi toţi“, au spus acestea în legătură cu manifestarea.
Această acţiune, iniţiată de Centrul Raţiu pentru Democraţie, a avut loc în 37 de locaţii confirmate în România şi 13 locaţii internaţionale, la ora universală 17.00, iar scopul ei este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte amploarea traficului de persoane şi a efectelor sale. La eveniment s-au alăturat şi reprezentanţi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, Serviciul pentru Imigrări Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti“ Craiova.
Data de 18 octombrie a căpătat însemnătate în 2007, atunci când Comisia Europeană a decis ca aceasta să fie numită Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS