21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Costea, prefectul bogat al judeţului

Elena Costea, prefectul bogat al judeţului

Terenuri moştenite în suprafaţă de peste zece hectare şi conturi de sute de mii de lei. Sunt o parte din averea prefectului de Dolj, Elena Costea, care şi-a publicat recent declaraţiile de avere şi interese, aşa cum prevede legea.

Prefectul Elena Costea (foto) este unul dintre oamenii bogaţi din administraţia publică locală. O figură necunoscută până acum doi-trei ani, când a ocupat funcţia de comisar-şef adjunct la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Elena Costea face afaceri de zeci de milioane de lei anual în domeniul serviciilor pentru cofetării. Averea strânsă alături de soţul ei a intrat în reflectorul presei abia după ce Costea a fost numită prefect al judeţului. Din această postură, ea a fost obligată să facă publice veniturile obţinute şi bunurile pe care le deţine. Documentele confirmă ceea ce se ştia, şi anume că familia Costea o duce bine, dar, aşa cum se întâmplă în majoritatea declaraţiilor, informaţiile de acolo nu trebuie considerate exhaustive. Dar să le luăm pe rând.

Conturi bancare
de 650.000 de lei

Domiciliată în comuna Cârcea, Elena Costea deţine 2,4 hectare de teren agricol în comuna Pereţu, judeţul Teleorman, acolo unde s-a şi născut, de altfel. Împreună cu Maria Dide, Costea mai are în proprietate 3.700 de metri pătraţi de teren intravilan în aceeaşi localitate. Ambele terenuri au fost moştenite în anul 2000. De asemenea, prefectul de Dolj a cumpărat împreună cu soţul ei 500 de metri pătraţi de teren intravilan în Craiova în anul 2009, iar soţul ei a moştenit tot în 2009 opt hectare de teren agricol şi 1,55 hectare de teren forestier, ambele situate în comuna mehedinţeană Gogoşu. Împreună cu Maria Dide, Elena Costea mai deţine, prin moştenire, o casă de locuit de 86 de metri pătraţi, o casă de 250 de metri pătraţi la Cârcea pe care o construieşte împreună cu soţul ei încă din 2006. Familia Costea nu deţine în proprietate nici un autoturism, dar are două conturi bancare, unul în valoare de 276.000 de lei, deschis în 2010, şi altul de 380.000 de lei, deschis în acest an. De asemenea, Elena Costea a donat în februarie 2012 un apartament în valoare de 156.000 de lei lui Cristian Costea.

Dividende de peste 100.000 de euro

Ca salarii, familia Costea se încadrează în categoria celor mulţi. Din funcţia de funcţionar administrativ la Sindicatul Forţa Legii, Elena Costea a obţinut 6.400 de lei, iar de la firma unde este acţionar împreună cu soţul, SC Seldico Servcom, a primit un salariu de 11.569 de lei ca manager de zonă. De la aceeaşi firmă, Doru Costea a primit ca director general un salariu anual de 38.442 de lei. În familia Costea, banii nu vin însă din salarii, ci din dividende. Cei doi au câştigat în acest fel anul trecut nu mai puţin de 504.000 de lei (aproximativ 112.000 de euro). În declaraţia de interese, singura informaţie publicată este cea referitoare la valoarea acţiunilor pe care Elena Costea le deţine la Steldico: 8.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS