25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloaia trece, bălţile rămân

Ploaia trece, bălţile rămân

Chiar dacă ploile au încetat, multe dintre străzile Craiovei, mai ales cele de la periferii, sunt pline de bălţi. Apa adunată în urma precipitaţiilor din ultima vreme este „evacuată“ de pe străzi cu ajutorul vidanjelor Companiei de Apă Oltenia. Pe străzile Homer, Petrila, Odessa, din cartierul Romaneşti, apa bălteşte de mai multe zile. Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu pot să iasă din propriile curţi sau trec prin apă când pleacă de acasă. Autorităţile locale au luat pe ultima sută de metri măsuri de urgenţă şi au aruncat pe lângă garduri, pe locul unde ar fi trebuit să fie trotuarul, pietriş sau au aşezat câteva borduri la întâmplare ca să nu se reverse apa în curţile localnicilor. „Am ajuns să intre apa peste noi în curte. Noi nu beneficiem de apă şi canalizare, dar în perioada asta… Au venit acum şi au aruncat cu lopata pietriş amestecat cu asfalt. Aşa trăim noi aici de ani buni“, spune cu supărare Nicu, localnic de pe strada Odessa.

Să vină pompierii…

Oamenii spun că, dacă se plâng, sunt luaţi peste picior de angajaţii de la primărie. Ei spun că tocmai cei pe care i-au ales să le reprezinte interesele în administraţia locală au uitat de ei. „Suntem vai de noi. Când plouă, strada este plină de apă, când se topeşte zăpada la fel. De luni bune mie nu mi-au mai citit ceasul la apă întrucât canalul este plin cu apă. M-am plâns la primărie şi mi-au zis că sunt nebună. Au adus pietriş pe stradă şi l-au pus preferenţial şi noi tot în apă am rămas“, susţine Pătru Dochia, care locuiește pe strada Petrila.
O situaţie similară ne-a fost sesizată pe [email protected] de un cititor din Romaneşti: „Când am sunat la primărie pentru a le aduce la cunoştinţă situaţia existentă pe o stradă din municipiul Craiova ne-au recomandat să sunăm la pompieri, să vină să pompeze apa, ei neavând soluţii pentru această problemă“.

„Inundaţii“ anihilate cu vidanja

Singurii care acţionează în cazul unor astfel de „inundaţii“ sunt angajaţii Companiei de Apă, atunci când locuitorii Craiovei sună atât la primărie, cât şi la dispeceratul furnizorului de apă. „Există un contract între noi şi primărie şi avem obligaţia să acţionăm acolo unde străzile sunt inundate. În prezent, acţionăm în cartierul Romaneşti, chiar şi pe străzile pe unde nu este canalizare“, a precizat Dan Roşu, reprezentantul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS