5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Raiul şobolanilor

Odinioară un loc de agrement renumit prin curăţenie, fostul ştrand „Nicolae Titulescu“ din Craiova a devenit o groapă de gunoi apreciată de şobolani

Strada 1 Decembrie 1918 din cartierul craiovean Brazda lui Novac este, în ciuda numelui, o adevărată ruşine a oraşului. Acolo, chiar lângă sediul Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, se află un teren neîmprejmuit, plin de gunoaie prin care colcăie şobolanii, nederanjaţi decât rareori de câte un câine vagabond. Aşa arată în prezent ceea ce a mai rămas din fostul ștrand „Nicolae Titulescu“.

„Nu avem voie să intrăm pe proprietate privată“

Îngrijoraţi de focarul de infecţie aflat în vecinătatea blocurilor, mai mulţi locatari din zonă s-au plâns de această situaţie la Primăria Craiova, Poliţia Locală, dar şi la SC Salubritate Craiova SRL.
„Noi am făcut de mai multe ori curăţenie în jur, dar ne-am limitat la domeniul public. Nu avem voie să intrăm pe proprietate privată, decât în cazul în care proprietarul are încheiat cu noi un contract de salubrizare“, a explicat Flavius Sirop, directorul general al Salubrităţii craiovene. „Nu prea avem ce face, pentru că terenul respectiv este proprietate privată. Vom încerca totuşi să-i identificăm pe proprietari şi să-i amendăm dacă nu fac curăţenie“, a promis şi primarul Antonie Solomon, trasând sarcină subalternilor săi să dea de proprietari. În paralel, şi Poliţia Locală Craiova făcea demersuri să afle cui îi aparţine terenul. Şi până la urmă a aflat.
În scriptele Primăriei Craiova figurează acum drept proprietari ai acestui teren: Eugen şi Adrian Costineanu, Anca Condurache şi Adrian Popa, în baza sentinţei civile nr. 124 din 2 aprilie 2009, a Tribunalului Dolj, rămasă definitivă şi irevocabilă, prin care s-a dispus restituirea în natură faţă de aceştia a suprafeţei de 2.127 mp pe locul fostului ştrand. Pe baza sentinţei menţionate, cei patru – doi din Bucureşti şi doi din Orăştie – au fost puşi efectiv în posesie prin dispoziţia de primar nr. 22.476 din 28 iulie 2009.

Curăţenie sau… amendă

La sfârşitul săptămânii trecute, Poliţia Locală Craiova a reuşit să ia legătura telefonic cu o parte dintre proprietari, cărora le-a adus la cunoştinţă faptul că trebuie să-şi cureţe şi să-şi împrejmuiască terenul. Poliţiştii au avut parte de tot soiul de văicăreli, deţinătorii terenului menţionat – care valorează sute de mii de euro – plângându-se că… nu au bani pentru curăţenie şi împrejmuire!
Poliţiştii locali nu s-au lăsat păcăliţi, pregătindu-le celor patru o „surpriză“: le-au trimis câte o scrisoare prin care li se aduce la cunoştinţă că dacă în termen de cinci zile de la primirea somaţiei (dar nu mai târziu de 29 septembrie 2011) nu-şi salubrizează şi nu-şi împrejmuiesc proprietatea, fiecare va primi câte o amendă de 2.500 de lei. Rămâne de văzut dacă proprietarii se vor conforma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII