5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaniel Drîgnei, incompatibil

Daniel Drîgnei, incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate a decis că Drîgnei a săvârşit o ilegalitate, funcţia sa de consilier judeţean fiind incompatibilă cu cea de director al Direcţiei Silvice Dolj

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că a constatat „încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Daniel Drîgnei, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Dolj“.
Drîgnei este consilier judeţean din 29 ianuarie 2009, fiind ales în această funcţie din partea PDL. Potrivit ANI, pedelistul a devenit incompatibil începând cu 28 mai 2009, adică exact de când a fost numit de conducerea Romsilva în funcţia de director al Direcţiei Silvice Dolj, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Ori director, ori consilier

ANI a reţinut că funcţia de director al Direcţiei Silvice este o funcţie publică de conducere şi se exercită în baza unui contract de management încheiat pe o durată de patru ani, iar Direcţia Silvică Dolj este o unitate din teritoriu a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.
Decizia consilierilor de integritate privind starea de incompatibilitate a lui Drîgnei se bazează pe prevederile art. 88, lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Textul de lege menţionat prevede că „funcţia de consilier judeţean este incompatibilă cu: (…) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă“.

Adio funcţii timp de trei ani

Prin comunicatul de presă, ANI precizează: „Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate“.
Consilierul Drîgnei n-a putut fi contactat ieri pentru a-şi spune poziţia în legătură cu decizia ANI. El poate să conteste această decizie în termen de 15 zile de la primirea ei. Oricum, Daniel Drîgnei cunoaşte documentele care au stat la baza soluţiei date de ANI, întrucât pe 27 iunie a fost personal la Bucureşti pentru a lua cunoştinţă de datele cuprinse în dosarul său de evaluare a integrităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII