10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMotoare turate la Gherceşti

Motoare turate la Gherceşti

ACR Dolj şi ACS Midnight Racers Romania-filiala Craiova au organizat ieri, pe DJ 643F, între Centura de Nord şi localitatea Gherceşti, etapa a II-a din acest an a competiţiei de viteză în coastă, la start fiind înscrise 28 de autoturisme.
Potrivit Eugeniei Niţă, directoarea ACR Dolj, aceasta a fost penultima etapă a competiţiei de viteză în coastă, urmând ca a treia etapă să fie organizată în luna august, iar câştigătorul să primească „Cupa Craiovei“ cel mai probabil în luna noiembrie.
Ca şi în ediţiile anterioare, maşinile au fost împărţite în şase grupe, în funcţie de capacitatea motorului – sub 1.400 cc, 1.401 – 1.600 cc, 1.601 – 1.800 cc, 1.801 – 2.000 cc, peste 2.001 cc, iar a şasea grupă a fost rezervată motoarelor diesel.  
Deşi organizatorii au anunţat că concursul va consta dintr-o urcare de recunoaştere/antrenament şi două urcări de concurs, în final piloţii au avut la dispoziţie patru urcări de concurs.
Traseul s-a întins pe o lungime de aproximativ 4 km, iar pe liniile drepte organizatorii au montat trei şicane, care au avut rolul de a-i mai domoli pe concurenţi, fiecare şicană lovită însemnând cinci secunde de penalizare. Potrivit organizatorilor, în această etapă au fost înregistrate patru abandonuri, toate din cauza unor defecţiuni tehnice.
Reprezentanţii ACR Dolj au întocmit clasamentul şi au comunicat locurile obţinute de piloţi. Astfel, la grupa I, pe locul întâi s-a situat Radu Volintiru (Suzuki Swift), acesta fiind urmat de Cosmin Opriţoiu (Suzuki Swift) şi Dumitru Părpăneaţă (Dacia Logan), iar grupa a II-a fost câştigată de Lucian Bratu (Honda Civic), urmat de Cosmin Fotescu (Daewoo Cielo) şi George Opriş (Daewoo Cielo).
Organizatorii au hotărât trecerea grupei a III-a la a IV-a din lipsă de participanţi, astfel că în grupa a patra a fost desemnat câştigător Mihnea Duţescu (Renault Megane), care a fost urmat de Dănuţ Radovici (VW Golf) şi Mihai Prună (Renault Megane). La grupa a V-a a fost desemnat câştigător Virgil Catalina (Seat Leon), locurile doi şi trei fiind ocupate de Alexandru Sultan (Opel Kadett), respectiv Flavius Cauc (Opel Corsa). De asemenea, grupa motoarelor diesel nu a mai contat, motivul fiind tot lipsa participanţilor.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII