8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuzică, teatru, lansări de carte la Zilele Craiovei

Muzică, teatru, lansări de carte la Zilele Craiovei

Zilele Municipiului Craiova, care vor avea loc în perioada 22 – 26 octombrie, îi invită pe olteni la un periplu prin lumea teatrului, a muzicii, cărţilor, dar şi a meşteşugurilor, în cadrul Târgului Meşterilor Populari. Întâlnirea cu iscusiţi meşteri şi lucrările lor este, de fapt, una dintre manifestările care vor deschide vineri, 22 octombrie, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, seria evenimentelor prilejuite de sărbătoarea oraşului. Tot în prima zi, craiovenii vor putea participa la un extraordinar concert de muzică populară pe esplanada din faţa Poştei din cartierul Craioviţa Nouă, de la ora 18.00.
Pe parcursul celor patru zile de sărbătoare, craiovenii vor putea asista la spectacole ale Filarmonicii „Oltenia“, Teatrului Liric „Elena Teodorini“, Teatrului „Colibri“ şi ale Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Nu vor lipsi din acest an nici lansările de carte, expoziţiile, concursurile şi muzica militară a Garnizoanei Craiova, care vă va însoţi pe aleile din Parcul „Romanescu“.
„Pentru a completa atmosfera de sărbătoare pe traseul A.I. Cuza – Piaţa Teatrului Naţional «Marin Sorescu» – Piaţa Mihai «Viteazul» vor fi invitaţi să expună 12 producători autohtoni de flori“, a precizat viceprimarul Marinică Dincă.
Şi pentru că de la o astfel de sărbătoare nu puteau lipsi oaspeţii de soi, sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 19.00, craiovenii vor putea cânta şi dansa alături de Iris şi Voltaj, pe Velodromul din Parcul „Romanescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS