10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii ar emigra dacă ar putea

Românii ar emigra dacă ar putea

Singapore, Noua Zeelandă şi Canada sunt ţările ale căror populaţii ar înregistra cele mai mari creşteri dacă fiecare persoană de pe glob care vrea să emigreze şi-ar duce până la capăt intenţia, potrivit unui sondaj Gallup dat publicităţii. Singapore, care are o populaţie de cinci milioane de persoane, ar cunoaşte o triplare a numărului de locuitori. În acelaşi timp, România ar înregistra o descreştere, având un scor PNMI* negativ de -21%.
2010 Potential Net Migration Index estimează ce se întâmplă cu populaţia ţărilor dacă fiecare persoană de pe glob ce intenţionează să emigreze permanent ar fi capabilă să se mute în locul în care doreşte.
Potrivit Gallup, Sierra Leone ar înregistra cea mai mare descreştere a populaţiei (scor PNMI* -56%).
Sondajul Gallup a mai evidenţiat faptul că din cele 148 de ţări luate în considerare, cei aproximativ 350.000 de oameni intervievaţi au ales doar 34 de state unde ar emigra.
Populaţia Botswanei ar creşte şi ea (scor PNMI +39%), în timp ce singura ţară din estul Europei care ar cunoaşte o mărire a numărului de locuitori este Bulgaria (+1%).
Cu excepţia Elveţiei şi a Kuweitului, care sunt incluse pentru prima dată în index, lista ţărilor cu scorul PNMI cel mai ridicat a rămas practic neschimbată.
„În timp ce lucrurile descoperite de Gallup reflectă mai degrabă dorinţele şi nu intenţiile oamenilor, implicaţiile a ceea ce s-ar putea întâmpla dacă dorinţele devin realitate trebuie să fie luate în serios de liderii care fac planuri de viitor“, susţin autorii sondajului.
La sondaj au participat 347.717 adulţi din 148 de ţări. Sondajul a fost realizat între 2007 şi începutul acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU