22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocaţii Ciucă şi Militaru rămân în arest

Avocaţii Ciucă şi Militaru rămân în arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri solicitarea avocaţilor Octavian Ciucă şi Ion Militaru de eliberare sub control judiciar, cerere formulată în dosarul în care cei doi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv împreună cu judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu.
Pe 14 iulie, Curtea de Apel Craiova a judecat în primă instanţă cererile de eliberare sub control judiciar formulate de cei doi avocaţi. Aceştia au încercat să convingă completul de judecată că pot fi judecaţi în continuare în stare de libertate, din moment ce şi-au recunoscut cu sinceritate faptele de care erau acuzaţi, motiv pentru care chiar procurorii DNA au solicitat instanţei aplicarea art. 19 din OUG nr. 43/2002, în care se menţionează că persoanele judecate pentru fapte de corupţie care „în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege“. Drept urmare, dacă instanţa va aplica acest text de lege, cei doi avocaţi nu mai riscă sancţiuni de la doi la zece ani, ci doar de la unu la cinci ani.
Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a solicitat însă instanţei respingerea cererilor de eliberare formulate de avocaţii inculpaţi, susţinând că atitudinea lor sinceră, de care au dat dovadă în timpul urmăririi penale, trebuie demonstrată şi în faţa instanţei, însă procesul n-a început încă, primul termen de judecată pe fond în acest dosar fiind abia în septembrie. Tot miercuri, instanţa supremă a judecat şi cererea craioveanului Gigi Cosmin Drăgan de strămutare a dosarului în care este judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Reamintim că Drăgan este judecat pentru că i-ar fi provocat moartea lui Pavel Rentea, snopindu-l în bătaie pentru că traversa strada prea încet pe trecerea de pietoni.
Judecătorii au respins cererea ca nefondată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII