10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFMI salută angajamentul Ungariei privind deficitul bugetar

FMI salută angajamentul Ungariei privind deficitul bugetar

Noul şef al misiunii FMI în Ungaria, Christopher Rosenberg, a declarat că fondul salută angajamentului guvernului Fidesz de a menţine obiectivul de deficit bugetar de 3,8% pentru anul acesta, prin noi măsuri de corecţie, dacă va fi nevoie, relatează Budapest Report.

"Salutăm angajamentul autorităţilor faţă de obiectivul fiscal de deficit de 3,8% din PIB pentru 2010, convenit în baza programului susţinut de FMI şi UE, şi intenţia lor de a implementa măsurile de corecţie necesare pentru a se asigura că această ţintă este atinsă şi că economia ungară continuă pe o cale sustenabilă", a declarat şeful FMI în Ungaria.

Rosenberg a avut discuţii "informale, dar utile" cu cabinetul ungar luni, marţi şi miercuri, şi a precizat că FMI intenţionează să discute măsurile necesare la începutul lunii iulie.

Şi Comisia Europeană a salutat angajamentul Ungariei faţă de obiectivele de deficit bugetar stabilite pentru anul 2010 şi faţă de planurile de a lua noi măsuri dacă va fi nevoie.

Ungaria a primit un împrumut în valoare de 25 de miliarde de dolari de la Uniunea Europeană şi de la FMI în noiembrie 2008, pentru a evita prăbuşirea forintului, pe fondul crizei financiare.

Săptămâna trecută, oficiali unguri au provocat panică pe pieţele financiare, sugerând că ţara ar putea urmări un scenariu similar Greciei. Miniştii au retractat ulterior comentariile, subliniind că deficitul de 3,8% din PIB rămâne obiectivul pentru anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS