14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai puţine posturi la DSP Dolj

Mai puţine posturi la DSP Dolj

Numărul angajaţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj ar urma să scadă cu 27, potrivit algoritmului ministrului sănătăţii, Attila Cseke. În judeţul Dolj există 174 de angajaţi la DSP, la 705.345 de locuitori, când, în realitate, normativul ar prevedea un angajat la 4.800 de locuitori, adică un total de 147 de angajaţi. Ministerul vine şi cu argumente, comparând numărul de angajaţi ai DSP Dolj cu cel de la Bacău, judeţ care, la o populaţie mai mare cu 11.000 de locuitori, are cu 16 posturi mai puţine la DSP.
Angajaţii DSP Dolj susţin însă că este nedreaptă o asemenea comparaţie, în condiţiile în care Craiova este centru universitar, iar angajaţii DSP Dolj au din această cauză mai multe atribuţii.

Directorii adjuncţi, înjumătăţiţi

Tot din măsurile de reducere a cheltuielilor la serviciile deconcentrate ale Ministerului Sănătăţii face parte şi reducerea posturilor de directori adjuncţi de la patru la doi. În judeţul Dolj există trei directori adjuncţi: dr. Ludmila Prunariu – director coordonator adjunct sănătate publică şi programe, dr. Jan Pîrgaru – director coordonator adjunct pentru control în sănătate publică şi Marin Albu – director financiar-contabil. În organigrama DSP mai există şi postul de director coordonator adjunct asistenţă medicală, care însă în judeţul Dolj este neocupat de mai bine de un an.
Amintim că ministrul sănătăţii, Attila Cseke, a criticat joi activitatea serviciilor deconcentrate din subordine. El a spus că direcţiile de sănătate publică sunt ineficiente, nu-şi îndeplinesc rolul de reprezentant al politicilor guvernului şi în special ale MS, „au structuri prea umflate, şi nu întotdeauna cu oameni care muncesc“. Ministrul  susţine că doreşte reorganizarea DSP-urilor, în funcţie de mărimea judeţelor, numărul de locuitori şi activităţile desfăşurate. Reducerea structurilor organizatorice ale DSP-urile va fi realizată potrivit MS în maximum o săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII