22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimărie - Romaneşti, linie sub tensiune

Primărie – Romaneşti, linie sub tensiune

http:http://www.youtube.com/watch?v=uW0m5R7eIEw
http:http://www.youtube.com/watch?v=ZgehSLeeeI0
Comercianţii din Târgul Romaneşti, somaţi să evacueze zona până pe 17 mai, ameninţă cu proteste dacă Primăria Craiova nu le va garanta astăzi cel mai târziu că îşi vor putea continua afa-cerile.

Spiritele s-au aprins în Târgul Romaneşti după ce comercianţii au înţeles că singura certitudine este evacuarea lor, nu şi continuarea afacerilor pe care le desfăşoară în zonă. Ei au fost somaţi să părăsească Târgul Romaneşti până pe 17 mai, terenul urmând să fie pregătit în vederea demarării proiectului de construire a Centrului Multifuncţional şi de Afaceri Craiova. Câteva zeci de persoane au venit ieri-dimineaţă la sediul Primăriei Craiova pentru a cere lămuriri şi garanţii, însă singurul reprezentant al administraţiei locale care a stat de vorbă cu ele a fost şeful Poliţiei Comunitare, Constantin Petrescu. Oamenii au ameninţat că nu e de glumit cu soarta lor şi a copiilor lor. Ei spun că s-au împrumutat ca să cumpere marfă, iar evacuarea a picat ca trăsnetul. „Am fost minţiţi. Ne-am împrumutat ca să câştigăm pâinea copiilor şi acum suntem anunţaţi că de mâine începe demolarea“; „Mii de familii vor rămâne în stradă!“; „Să vină cineva de la primărie să stea de vorbă cu noi, că de-aia am venit aici!“, au cerut comercianţii în curtea primăriei. Aceştia au ameninţat la un moment dat că, în cazul în care autorităţile vor refuza să comunice, alte 300 de persoane vor veni din târg la primărie. A fost luată în discuţie şi cazarea familiilor comercianţilor în Târgul Romaneşti, unde acestea ar urma să şi doarmă peste noapte. Oamenii au fost convinşi până la urmă de consilierul în domeniu din aparatul primăriei, Nicolae Dumitru, să meargă la târg, urmând ca deciziile privind acţiunile viitoare să fie discutate acolo.

Făcăi, ultima soluţie

Directorul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgurilor, Gheorghe Călinoiu, cel care a prelungit agonia comerţului din Târgul Romaneşti lăsând evacuarea pe ultima sută de metri, a părăsit sediul primăriei prin faţă, departe de ochii celor veniţi să protesteze. Viceprimarul Mărinică Dincă a precizat că varianta Făcăi rămâne soluţia care poate fi cel mai rapid materializată. Una dintre variantele de administrare care ar permite primăriei să investească ar fi contractul de comodat. Mărinică spune că amenajarea terenului de la Făcăi – betonare, canalizare, apă potabilă etc. – nu ar fi o mare problemă, cu condiţia să fie perfectată o formă de gestiune a terenului, ceea ce se şi încearcă în aceste zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII