23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTriunghiul Bermudelor în Rovine

Triunghiul Bermudelor în Rovine

Străzile Traian Lalescu, Gogu Constantinescu şi Dezrobirii, din cartierul Rovine, formează un adevărat triunghi al disperării din cauza lucrărilor care nu mai iau sfârşit.

Şoferii craioveni care vor să ajungă în zona pieţei din cartierul Rovine sunt nevoiţi să treacă prin adevărate cratere pline cu noroi. Cei mai afectaţi sunt locuitorii de pe străzile Traian Lalescu, Gogu Constantinescu şi Dezrobirii. Străzile, trotuarele, chiar şi spaţiile verzi au fost distruse în urma lucrărilor începute din primăvară şi încă nefinalizate. Pe strada Dezrobirii se schimbă bordurile şi se asfaltează, lucrările fiind efectuate de nimeni alta decât SC Delta. Costul lucrărilor de reabilitare a arterei care măsoară peste 1,5 kilometri s-a triplat între timp. Dacă la începutul contractului, lucrarea a fost evaluată la 3,3 milioane de lei, în câteva luni, aceasta a ajuns să coste 11 milioane de lei.
Pe strada Gogu Constantinescu, reparaţiile efectuate la conductele de agent termic, apă caldă şi rece au transformat trotuarul şi grădinile din faţa blocurilor în adevărate cratere. CET Craiova, Regia de Termoficare şi Compania de Apă „Oltenia“ au trecut pe aici, dar au uitat să mai astupe gropile lăsate în urma echipelor de muncitori, deşi susţin că au făcut acest lucru. „Am ajuns să cred că locuiesc pe o uliţă dintr-o comună limitrofă Craiovei. Până nu demult au început anumite lucrări de înlocuire a unor conducte de apă, care se află sub terasamentul stradal. Pe lângă faptul că muncitorii şi-au adus materialele şi le-au lăsat pe locurile de parcare, nici nu au lăsat parcările aşa cum au fost înainte. Acum, după lucrări, a apărut o mare de nămol“, a spus George Neagu, locatar.

Pe aici nu se trece

De ceva vreme, şi strada Traian Lalescu a intrat în febra reabilitărilor. Marcajele arată clar că strada este închisă. Aici însă se modernizează mai întâi reţeaua de canalizare. Reprezentanţii Primăriei Craiova anunţă că utilajele vor staţiona chiar în mijlocul drumului până pe 25 noiembrie. „Pe strada Traian Lalescu se fac lucrări de reabilitare la sistemul de canalizare din zonă. Administratorul acestor reţele este Compania de Apă «Oltenia», iar lucrările sunt efectuate de firma Alpine, care a câştigat licitaţia. Data-limită a autorizaţiei este 25 noiembrie“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova. Fapt confirmat şi de reprezentanţii Companiei de Apă „Oltenia“. Aşadar, craiovenii care locuiesc pe strada cu pricina nu au decât să spere că datele din contract vor fi respectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII