10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii care au supraevaluat lucrările de la bac, anchetaţi

Profesorii care au supraevaluat lucrările de la bac, anchetaţi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a delegat astăzi o comisie de anchetă care cercetează faptele sesizate de reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Profesorii care au supraevaluat lucrările acelor liceeni notaţi cu 10 la proba de limba şi literatura română de la bacalaureat vor fi audiaţi şi apoi sancţionaţi: prima măsură care va fi luată va fi aceea de a li se interzice participarea la viitoarele examene naţionale, interdicţia fiind valabilă până la sfârşitul carierei didactice. Sancţiunile vor fi însă aplicate după verdictul dat de comisia judeţeană. „A fost constituită o comisie care va analiza situaţia. Lucrările elevilor sunt sigilate, dar vor fi desigilate şi profesorii vor fi audiaţi. Membrii comisiei vor avea un rezultat în câteva zile, după care se vor da sancţiunile“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct al ISJ Gorj. Cele mai multe note de 10 au fost obţinute la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, dar reprezentanţii ISJ Gorj susţin însă că nu cunosc numele elevilor ale căror lucrări au fost recorectate. Se pare că printre cei depunctaţi de minister se află şi fiica actualului prefect PD-L Gorj, Liviu Andrei, dar şi Bianca Stănculete, fiica unui medic ginecolog din municipiu.
Pe 15 octombrie, reprezentanţii ISJ Gorj au aflat că după reevaluarea de la minister a lucrărilor de zece de la limba şi literatura română, de la examenul de bacalaureat din vară, la 30 dintre ele s-au descoperit diferenţe de până la 4,20 puncte. Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, la minister au fost trimise 49 de lucrări cu media zece şi una cu media finală 9,95 la limba şi literatura română, iar pentru disciplina matematică au fost trimise 71 de lucrări. „Din păcate, la cele 30 de lucrări diferenţele între media evaluată de profesorul corector din Gorj şi cea reevaluată de cei de la minister sunt diferenţe între 1,50 şi 4,20 puncte. La o singură lucrare există această diferenţă extraordinar de mare de 4,20 puncte. Nu este acceptabil aşa ceva. Nu se poate vorbi despre o fraudare a bacului, la limba română corectura se face subiectiv. În cazul în care şi la matematică apar asemenea diferenţe, lucrurile se complică“, a spus Camelia Bibere, inspector şcolar adjunct al ISJ Gorj. Notele elevilor vor rămâne aceleaşi cu cele stabilite în vară, dar cadrele didactice vor fi pedepsite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII