18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul Expoziţional - finalizat la sfântu-aşteaptă

Centrul Expoziţional – finalizat la sfântu-aşteaptă

Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj a mai primit o amânare de la Ministerul Dezvoltării pentru finalizarea Centrului Expoziţional Transfrontalier, astfel încât să nu se piardă banii europeni câştigaţi pentru lucrare. Deşi investiţia ar urma să fie inaugurată de Zilele Craiovei, preşedintele Camerei de Comerţ, Ioan Vigaru, nu poate da asigurări că va fi gata.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei – în calitate de autoritate contractantă – a amânat, pentru a treia oară în acest an, termenul de finalizare a Centrului Expoziţional Transfrontalier care se construieşte la Craiova de către Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj (CCI). Din cauză că lucrările nu au fost finalizate la termen, CCI Dolj risca să piardă o treime din fondurile europene ce totalizează 600.000 de euro, câştigate pentru ridicarea Centrului. Ultimul termen dat de la Bucureşti fusese 15 octombrie, dar şi acesta a fost depăşit. „Centrul Expoziţional nu este finalizat. Chiar acum (ieri – n.r.), o echipă de la noi se află la faţa locului, pentru a vedea ce lucrări sunt întârziate. Cert este că nu se pierd banii europeni. Avem încă o prelungire a contractului până la sfârşitul lunii noiembrie, dată la care să depunem documentele justificative“, a precizat preşedintele CCI Dolj, Ioan Vigaru. El a mai spus că mai durează câteva zile până când lucrarea va fi gata. Deşi inaugurarea Centrului Expoziţional Transfrontalier este introdusă în programul manifestărilor prilejuite de Zilele Craiovei, preşedintele Camerei de Comerţ nu poate confirma faptul că lucrarea va fi terminată până pe 24 octombrie. „Nu pot să mă pronunţ că va fi gata până atunci. Cel târziu miercuri o să ştiu sigur. Mai au podeaua de turnat şi este una specială şi nu are voie nimeni să calce pe ea trei zile“, spune Vigaru. La faţa locului, clădirea s-a conturat faţă de 1 septembrie şi se vede de la distanţă că unul dintre pereţii-cortină nu este finalizat.

Constructorii se acuză între ei

Antreprenorul principal al lucrării, Novara Impex, susţine că a finalizat clădirea pe 15 octombrie, dar spune că o altă firmă nu a terminat lucrările exterioare. „Din punctul nostru de vedere, clădirea este terminată. Mai avem doar pardoseala de finalizat, dar nu am putut să o facem până acum pentru că lucrările exterioare, contractate de o altă firmă nu au fost terminate“, a spus Mihai Tomescu, patronul firmei Novara. La rândul lui, Doru Crivineanu, reprezentantul firmei Aluminium Construction – firma care trebuie să finalizeze exteriorul Centrului Expoziţional – susţine că lucrările au fost întârziate de alţii. „Am întârziat pentru că fluxul tehnologic al celorlalţi contractanţi nu a fost cel potrivit. Nu vă pot spune dacă va fi gata clădirea săptămâna viitoare, pentru că nu depinde de mine“, a precizat Doru Crivineanu.

Clădirea nu este racordată la utilităţi

Mihai Tomescu mai spune că imobilul nu este racordat nici la gaze, nici la apă şi nici la electricitate, aspecte care nu mai ţin de constructor, ci de beneficiarul lucrării. Investiţia totală de la Centrul Transfrontalier se ridică la 1,7 milioane de euro, dintre care 600.000 de euro din bani europeni, iar restul reprezintă contribuţia proprie a Camerei de Comerţ.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII