17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLelioara restructurează tot

Lelioara restructurează tot

Aproximativ 20 de directori de unităţi de învăţământ din judeţul Dolj şi-au luat adio în aceste zile de la funcţie, grădiniţa sau şcoala pe care aceştia le conduceau devenind structuri ale altor instituţii de învăţământ.

11 unităţi de învăţământ doljean şi-au pierdut personalitatea juridică. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ Dolj), în fruntea căruia se află Lelioara Nicola, au precizat că au luat această măsură pentru a se încadra în numărul de posturi cerut de Ministerul Educaţiei, dar luând în considerare şi criteriul economic din metodologia de fundamentare a planului de şcolarizare (care are în vedere funcţionarea claselor cu efective maxime de 25 de elevi la învăţământul preşcolar şi 30 la gimnaziu şi liceu). „La stabilirea unităţilor şcolare care din această toamnă vor deveni structuri ale altor instituţii de învăţământ a fost luat în considerare şi punctul de vedere al administraţiei locale. În Craiova, opt unităţi preşcolare au devenit structuri, iar în mediul rural, alte trei“, a precizat Laura Mărunţelu, purtătoarea de cuvânt a ISJ. Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 „Îngeraşii“ devine structură a Şcolii „Ion Ţuculescu“. Tot în subordinea acestei unităţi şcolare trec din acest an în subordine Grădiniţa cu program normal nr. 16 şi Grădiniţa cu program normal nr. 35. Şi directorii Grădiniţei cu program normal nr. 7 şi-au pierdut funcţiile, devenind educatori, unitatea preşcolară pe care până în acest an au condus-o fiind arondată la Şcoala nr. 36 „Gheorghe Bibescu“. Acelaşi lucru se va întâmpla si cu Grădiniţa cu program normal nr. 57 din cartierul 1 Mai, care va intra şi ea în structura Şcolii nr. 36 „Gheorghe Bibescu“. Şi la Grădiniţa cu program normal nr. 15 din Craiova director va fi managerul Şcolii nr. 16, iar la Grădiniţa nr. 17, noul director va fi cel al Şcolii nr. 19. „Grădiniţa cu program prelungit nr. 36 devine structură a Şcolii nr. 34 «Eugeniu Carada», iar Grădiniţa cu program normal nr. 59 «Asociaţia Misionară Catolică Italiană» este structură a Şcolii nr. 1 «Obedeanu». Părinţii trebuie să stea liniştiţi, unităţile preşcolare vor rămâne în spaţiile actuale“, a adăugat Laura Mărunţelu.

Unităţi de învăţământ comasate în Dolj

În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din mediul rural care devin structuri ale altor instituţii şcolare, există doar trei cazuri: în Dăbuleni, Malu Mare şi Segarcea. Şcoala nr. 4 Dăbuleni şi grădiniţa pe care o avea deja în structură nu vor mai avea personalitate juridică – directori, ştampile, posibilităţi de decizie -, subordonându-se Şcolii nr. 1 Dăbuleni. Acest lucru nu i-a lăsat însă indiferenţi pe managerii Şcolii nr. 4 Dăbuleni, care consideră abuzivă decizia de comasare a acestor unităţi de învăţământ. „Conform adresei nr. 44425/11.11.2008 Ministerului Educaţiei privind organizarea şi reorganizarea reţelei şcolare din învăţământul preuniversitar, : «Decizia de desfiinţare a unei unităţi de învăţământ eliberată de instituţia care a emis şi actul de înfiinţare se va lua numai în cazuri excepţionale şi pe baza unei analize fundamentale, care se va desfăşura în perioada 1 septembrie – 15 octombrie a fiecărui an calendaristic, pentru anul şcolar următor“. În consecinţă, este nelegală decizia de comasare a Şcolii nr. 4 Dăbuleni cu Şcoala nr. 1. La Şcoala nr. 4 sunt 236 de preşcolari şi şcolari“, precizează reprezentanţii acestei unităţi de învăţământ. Speriaţi că îşi pierd funcţiile, directorii Şcolii nr. 4 Dăbuleni au trimis sesizări către Cancelaria primului-ministru, dar şi Ministerului Educaţiei, Prefecturii Dolj şi ISJ. Şi directorii Şcolii cu clasele I-VIII Malu Mare îşi iau adio de la funcţia de conducere, ISJ luând decizia ca această unitate de învăţământ să treacă la Grupul Şcolar Agricol „Malu Mare“. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Grădiniţa nr. 1 Segarcea, care intră în structura Grădiniţei nr. 3 Segarcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII