25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste la Alro Slatina

Proteste la Alro Slatina

Aproximativ 100 de persoane din sindicatul Solidaritatea de la Alro Slatina au protestat ieri pe platoul din faţa clădirii administrative a fabricii. Acestea se tem că numărul locurilor de muncă va scădea cu 400.

Liderul sindicatului Solidaritatea, Ion Ion, a acuzat patronatul companiei de încălcarea legislaţiei muncii, ignorarea sindicatelor şi forţarea angajaţilor să plece din fabrică. Acesta a precizat că sindicatele au intrat în posesia unei notificări din 16 februarie în care noua organigramă a Alro are numai 2.974 de salariaţi, cu aproximativ 400 mai puţini decât în prezent. Notificarea nu a fost însă urmată de vreo altă măsură sau decizie prin care să se specifice dacă angajaţii vor fi disponibilizaţi.
Sindicalistul susţine că şefii au liste cu angajaţii care trebuie să plece şi îi forţează pe aceştia să depună cereri pentru a părăsi uzina.
Ion Ion a precizat că va încerca să obţină semnături de la cât mai mulţi salariaţi din fabrică, deşi celelalte sindicate din Alro nu s-au alăturat protestelor organizate de Solidaritatea.
El a anunţat că sindicatul va organiza zilnic proteste, timp de o oră, până ce va primi asigurări că vor fi păstrate locurile de muncă. Ion Ion a menţionat că ieri a avut şi o discuţie cu directorul Gheorghe Dobra, care a spus că, deocamdată, nu s-a luat nici o decizie.

Patronatul analizează posibilitatea reducerii personalului

Oficial, conducerea companiei a comunicat că este luată în calcul posibilitatea diminuării personalului, în cadrul unor măsuri care ar urmări reducerea costurilor, dar este doar o variantă de lucru şi nu a fost luată nici o hotărâre. Conducerea companiei susţine că totul depinde de evoluţia în plan mondial a pieţei pe care Alro o monitorizează atent.
Marian Năstase, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Alro, a declarat că programul de scădere a costurilor continuă şi anul acesta, printr-o reducere totală a producţiei cu 65.000 de tone. Reducerea producţiei a fost deja operată prin închiderea halei de producţie numărul 9, în luna ianuarie.
Liderul sindicatului Aluministul din Alro Slatina, Constantin Popescu, a precizat ieri că a primit asigurări de la conducerea fabricii că nu vor fi operate deocamdată reduceri de personal sau de capacităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII