30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMegaafacerea CE Craiova (III) - top secret

Megaafacerea CE Craiova (III) – top secret

Contractul de 150 de milioane de euro pentru transportul de cărbune pe care complexul energetic îl va încheia în ajunul Crăciunului este secretizat. Întrebările GdS pe marginea contractului au primit răspunsuri pe lângă subiect.

Reprezentanţii Complexului Energetic (CE) Craiova se fac că nu înţeleg ce fel de lămuriri trebuie să dea în legătură cu megacontractul de 150 de milioane de euro pe care vor să-l atribuie printr-un aşa-numit „acord-cadru“ pentru următorii patru ani, pentru transportul feroviar de cărbune. Redactorii GdS au solicitat în scris complexului unele precizări privind „perioada pentru care se încheiau până în prezent contractele de transport cărbune“ şi „motivaţia care a stat la baza deciziei unui acord-cadru pe patru ani“. Iată ce răspuns am primit la prima întrebare: „Organizarea şi desfăşurarea procedurilor de achiziţie, inclusiv cele de transport cărbune, precum şi încheierea contractelor s-au făcut în conformitate cu legislaţia existentă la vremea respectivă“! La cea de-a doua, am primit o înşiruire de acte normative din care trebuie să înţelegem că acordul-cadru pe patru ani este o posibilitate prevăzută de lege. Nici nu puneam la îndoială acest lucru. Noi voiam însă lămuriri asupra alegerii acestei variante pe termen lung, mai ales că statul vrea să privatizeze de urgenţă CE Craiova – singurul complex din Oltenia neinclus în proiectul Companiei Naţionale Energetice. Contractul de Moş Crăciun (ofertele vor fi deschise pe 23 decembrie) rămâne aşadar fără explicaţii oficiale. Am atras atenţia reprezentanţilor CE Craiova că nu considerăm e-mail-ul trimis drept un răspuns şi am solicitat un nou răspuns la întrebările noastre. „Ne pare rău, dar domnul director este plecat şi nu poate fi deranjat. Nu vă putem transmite nici un răspuns, deoarece nu are semnătura directorului“, a declarat purtătorul de cuvânt al CE Craiova, Adrian Bobâlcă.

L-am deranjat noi pe director, pe telefonul mobil. „Aţi primit răspunsurile cerute, mai mult nu avem ce să vă spunem“, ne-a spus acesta. „Domnule director, dar nu aţi răspuns la întrebări! Au fost răspunsuri pe lângă subiect“.

„Nu sunt obligat să vă răspund la întrebări. Şi acum vă închid telefonul“.

Şi a închis. Aşa se comportă un director plătit cu bani grei de o companie patronată de stat. Vom reveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII