30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVin banii pentru lemne

Vin banii pentru lemne

Craiovenii care s-au grăbit să solicite primăriei subvenţie pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri vor primi banii până la sfârşitul lunii. Prima tranşă de cereri a fost centralizată şi 1.458 de beneficiari se pot prezenta pe 20, 21 şi 24 noiembrie la casieria Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Craiova. Va urma a doua tranşă pentru cei care au solicitat subvenţii mai târziu, potrivit lui Gabriel Danciu, şef birou în cadrul DAPS. Acesta a mai subliniat că pentru cea de-a doua tranşă s-au înregistrat 499 de cereri. Solicitanţii care şi-au depus dosarele din luna septembrie vor avea încălzirea subvenţionată pe cinci luni, noiembrie – decembrie 2008 şi ianuarie-martie 2009. Dacă solicitările au fost depuse mai târziu, perioada de subvenţie este mai mică. Solicitări pentru subvenţii la încălzirea cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, dar şi gaze se primesc şi în prezent, dar perioada subvenţionată este mai mică.

„Dacă persoanele vizate de lege au depus dosarul în luna noiembrie, pierd o lună şi vor primi subvenţii numai din decembrie 2008 până în martie 2009. Dosarele pot fi aduse la sediul Direcţiei şi în 2009, dar banii acordaţi vor fi numai pentru lunile anului următor“, a adăugat Danciu.

Termenul-limită pentru primirea dosarelor celor care folosesc sistemul de termoficare este 21 noiembrie. Până la această dată, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari care se ocupă cu strângerea dosarelor locatarilor trebuie să vină cu o situaţie centralizată, iar în cazul pensionarilor, la dosar să fie depus cuponul din această lună. Orice modificare a veniturilor sau a componenţei familiei care primeşte subvenţie trebuie adusă la cunoştiinţa reprezentanţilor DAPS în termen de cinci zile.

Dintre craiovenii care folosesc gazele ca sursă de căldură în această iarnă, 5.861 au făcut cereri pentru acordarea de subvenţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS