18.7 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIonel Manţog, dat afară de la SNLO

Ionel Manţog, dat afară de la SNLO

Contractul de muncă al lui Ionel Manţog de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a fost desfăcut ieri de către conducerea instituţiei, care a invocat lipsa salariatului de la serviciu. Ionel Manţog a declarat că va contesta în instanţă elibererea sa din funcţie.

 

Fostul preşedinte al PD-L Gorj şi-a pierdut locul de muncă de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, fiind eliberat ieri din funcţie. Potrivit unui comunicat remis de biroul de presă al SNLO, Eugen Davidoiu, directorul general al societăţii, a emis ieri o dispoziţie prin care a dispus ca, începând cu 14 octombrie, să înceteze contractul individual de muncă al lui Ionel Manţog, fost consilier juridic în cadrul Departamentului Juridic al SNLO – Compartimentul legislaţie generală. Unul dintre motivele care au stat la baza desfacerii contractului de muncă al lui Manţog a fost neprezentarea acestuia la locul de muncă în perioada 14 octombrie-4 noiembrie. Din comunicat reiese că Ionel Manţog nu s-a prezentat la sediul societăţii pentru a da o notă explicativă în faţa unei comisii de cercetare disciplinară. În acelaşi document se menţionează că membrii comisiei au fost nevoiţi să se deplaseze la sediul PD-L, unde Ionel Manţog desfăşura activităţi politice. În urma acestui fapt, comisia a propus desfacerea contractului de muncă al consilierului juridic Ionel Manţog.

 

Se va adresa instanţei

 

În comunicatul de presă se mai precizează că şefii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia au constatat că „unii salariaţi sunt timoraţi de anumite declaraţii ale lui Ionel Manţog, refuzând chiar să instrumenteze dispoziţiile legale“, se susţine în acelaşi comunicat. Fostul preşedinte al PD-L Gorj, Ionel Manţog, a declarat că eliberarea sa din funcţie are un substrat de natură politică şi că va ataca în instanţă decizia directorului Eugen Davidoiu: „Este o situaţie care se repetă şi nu cred că mai e cazul să se caute motivele, când sunt clar politice. Eu am mai fost în această situaţie şi am câştigat în instanţă. Am fost repus în drepturi şi am primit şi banii de la SNLO, pentru perioada cât am fost dat afară, bani pe care i-am folosit în campania electorală, la locale. Mă voi adresa din nou instanţei de judecată pentru că mi se pare cel puţin ciudat să fiu eliberat din funcţie retroactiv. Eu am depus două cereri de concediu, de odihnă şi fără plată, şi, din câte ştiu, una a fost aprobată. O să vedem în instanţă“, a declarat Ionel Manţog, fost secretar de stat în Ministerul Industriilor.

Actualul director al SNLO, Eugen Davidoiu, a fost susţinut de PNL pentru a ocupa scaunul de şef al Societăţii Lignitului, iar liberalul-şef Dan Ilie Morega figurează, în declaraţia de avere depusă în calitate de consilier judeţean, ca membru al Adunării Generale a Acţionarilor SNLO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS