10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiaţa Gării, inaugurată, dar neterminată

Piaţa Gării, inaugurată, dar neterminată

Primăria Craiova a dat ieri în funcţiune platoul din faţa gării, din care nu putea lipsi fântâna arteziană, dar recepţia finală a lucrării întârziate cu opt luni se va face abia la sfârşitul lui septembrie.

Câţiva angajaţi ai primăriei, în frunte cu primarul Antonie Solomon şi câţiva gură-cască, au participat la darea în funcţiune a ceea ce se doreşte a fi platoul modernizat al Gării Craiova. Asfaltat cu viteza luminii, pe platoul cu pricina au început deja să sosească autobuzele în staţiile pentru călători, iar taximetriştii şi-au luat în primire locurile de parcare. Antonie Solomon a decis să nu mai aştepte finalizarea lucrărilor pentru a evita aglomeraţia din zona gării. Bulibăşeala care i-a caracterizat pe responsabilii cu lucrarea din primărie s-a transmis şi colegilor lor de la Serviciul Imagine şi Relaţii Internaţionale. Şefa serviciului, Laura Conu, a dezinformat ieri mass-media locale, trasmiţând un comunicat în care anunţa că modernizarea platoului din faţa Gării Craiova a fost finalizată. „Cu această ocazie, vă informăm că vineri, 12 septembrie, la ora 12.00, va avea loc recepţia lucrării efectuate în Piaţa Gării“, se arată în comunicat. Nici vorbă despre aşa ceva, însă. Câteva ore mai târziu, şefa serviciului a aflat ce trebuia să fi ştiut deja şi a emis un comunicat cu informaţia corectă, dar a dat din nou cu bâta în baltă, precizând că revine cu respectivul comunicat pentru a evita orice eventuală nelămurire. În realitate, ea era singura nelămurită, deoarece nu ştia la ce eveniment participă şeful său, deşi este plătită din bani publici pentru acest lucru.

 

Bordu, zmeul-zmeilor

 

Revenind la darea în funcţiune a platoului de la gară, trebuie precizat că de la eveniment a lipsit şefa Serviciului Achiziţii din primărie, Sabina Dumitru, cea care a atribuit contractul de lucrări firmei CAVI IMEXCO. În schimb, nu a lipsit directorul Direcţiei Investiţii a primăriei, Sever Bordu, cel care trebuia să supravegheze derularea lucrării şi care ar trebui să dea explicaţii pentru întârzierea de opt luni cu care a fost dată în funcţiune aceasta. El a declarat ieri că firma CAVI a primit până în prezent 1,9 milioane de lei din cele 3,8 milioane. Bordu a precizat că diferenţa de bani va fi plătită după ce se vor scădea din ea penalităţile de întârziere. „Am îmbătrânit cu câţiva ani din cauza acestui contract. Firma CAVI nu îşi va primi toţi banii din contract, deoarece trebuie calculate penalităţile de întârziere şi trebuie să vedem câţi bani revin regiilor şi firmei Delta, care a subcontractat lucrarea de la CAVI. De acum încolo nu vom mai primi la licitaţie firma CAVI şi îi vom da un certificat de proastă purtare în cazul în care participă la alte licitaţii şi solicită referinţe de la noi“, s-a bătut Bordu cu pumnul în piept. Primarul Solomon a refuzat să comenteze întârzierile la lucrare, spunând doar că a dat-o în funcţiune pentru a fluidiza traficul din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII