10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMavrichie, reţinut de procurori

Mavrichie, reţinut de procurori

Principalul suspect pentru uciderea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, craioveanul Cătălin Marian Mavrichie, a fost reţinut ieri de procurorii doljeni,
fiind acuzat de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

După trei zile de audieri pe patul spitalului, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au decis ca bărbatul care se presupune că l-a împuşcat mortal pe Caiac în dimineaţa zilei de marţi, Cătălin Mavrichie, să fie reţinut pentru 24 de ore.

Anchetatorii au precizat că marţi Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj s-a autosesizat cu privire la faptul că în dimineaţa aceleiaşi zile Mihai Pârvu a fost victima infracţiunii de omor calificat. În urma necropsiei făcute în aceeaşi zi, Institutul de Medicină Legală Craiova a stabilit că moartea lui Pârvu a fost violentă şi a fost provocată de hemoragie internă, ca urmare a unei plăgi împuşcate cu ruptură de organe interne. Dosarul deschis în acest caz a fost înregistrat, tot marţi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, având numărul 543/P/2008.

 

Mavrichie a tras în Caiac cu un pistol letal

 

Conform unui comunicat emis aseară de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, din probele administrate până acum s-a stabilit că, în dimineaţa zilei de marţi, în jurul orei 4.30, Cătălin Marian Mavrichie s-a dus acasă la Caiac. Acolo, pe fondul unor discuţii contradictorii între cei doi, Mavrichie a tras mai multe focuri de armă letală, ce foloseşte muniţie cu proiectil metalic, unul dintre acestea lovindu-l pe Caiac. Glonţul i-a produs victimei hemoragie internă, după ce i-a străpuns ficatul şi pancreasul. După nici două ore, Caiac a decedat la Spitalul de Urgenţă Craiova, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa.

Procurorii doljeni au precizat că, ieri, învinuitul Cătălin Marian Mavrichie a fost reţinut pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Dosarul urma să fie înaintat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Mavrichie nu a fost introdus în arest, ci a rămas internat la Spitalul de Urgenţă Craiova, sub pază, ca şi până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII