22.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpaniolii sunt interesaţi de colaborări în domeniul agricol

Spaniolii sunt interesaţi de colaborări în domeniul agricol

Reprezentanţii oamenilor de afaceri dintr-o regiune din Spania au prospectat piaţa agricolă din Dolj şi au identificat sectoarele cu potenţial investiţional.

 

 

 

Miguel Moncada, reprezentantul Camerei de Comerţ (CC) din Navarra (Spania), s-a angajat să promoveze problematica producătorilor agricoli din judeţul Dolj în rândul omologilor din Spania. Decizia a fost luată la întâlnirea de joi, dintre Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) „Oltenia“ şi CC Navarra, în scopul dezvoltării unor viitoare relaţii de cooperare între cele două instituţii. „Întâlnirea reprezintă o concretizare a obiectivului principal al protocolului încheiat între CCI „Oltenia“ – judeţul Dolj şi CC Navarra, în luna septembrie a anului 2007. La acea dată, ambele organizaţii s-au angajat să stabilească unele contacte între comunităţile de afaceri din Navarra şi Dolj, cu scopul de a favoriza relaţiile economice şi comerciale dintre cele două părţi“, se arată într-un comunicat emis de CCI „Oltenia“, organizatorul întâlnirii.

 

Discuţiile au vizat găsirea unor strategii de eficientizare a agriculturii

 

În cadrul dezbaterilor de joi, a fost evidenţiat potenţialul agricol de care se bucură regiunea Oltenia, a fost prezentată situaţia actuală a producătorilor locali şi au fost expuse principalele probleme cu care se confruntă agricultura la nivelul judeţului nostru. Discuţiile au vizat şi găsirea unor strategii cu privire la eficientizarea întregului proces de gestionare a producţiei cerealiere şi la obţinerea unui mai bun randament financiar pentru producătorii agricoli.

Pe lângă reprezentanţii celor două Camere, la întâlnire au participat şi delegaţi ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Dolj, ai Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Dolj, ai mai multor asociaţii de producători, ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti – Filiala Craiova, precum şi ai Facultăţii de Agricultură din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII