10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePartidul Civic Maghiar, înregistrat oficial

Partidul Civic Maghiar, înregistrat oficial

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi înregistrarea Partidului Civic Maghiar (PCM), respingând recursul procurorilor şi menţinând sentinţa Tribunalului Bucureşti. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă. Judecătorii au luat această hotărâre în ciuda opoziţiei procurorului de şedinţă, care a susţinut că există semnături false pe listele de susţinători depuse la dosar. Instanţa a respins şi cererile de intervenţie din partea unor persoane care au susţinut că li s-ar fi folosit datele personale şi semnăturile pe listele de susţinere a PCM, fără a-şi da consimţământul.
Partidul a fost înregistrat inclusiv cu denumirea tradusă în limba maghiară, în ciuda opoziţiei procurorului. Denumirea completă este "Partidul Civic Maghiar – Magyar Polgari Part", abreviat "PCM-MPP".
Pentru a se înregistra ca partid, PCM avea nevoie de 25.000 de semnături, provenind din 18 judeţe plus Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de semnături din fiecare. Partidul a strâns oficial circa 27.000 de semnături, dintre care un sfert sunt din Scaunul Sfântu Gheorghe (aşa-numitul Ţinut Sepsi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS