10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Hoţi opriţi cu focuri de avertisment

Patru doljeni s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat după ce au fost prinşi vineri de poliţie în timp ce încercau să sustragă o conductă metalică de la fabrica de zahăr din Podari.

Lucrătorii postului de poliţie din comună i-au prins pe Marin Ungureanu, de 36 de ani, din Craiova, Benoni Ştirbu, de 33 de ani, din comuna Gângiova, Gheorghe Brozban, de 34 de ani, din Castranova, şi pe Daniel Traian, de 19 ani, din Băileşti, în timp ce încercau să fure o conducta metalică de cinci metri lungime din curtea fabricii. La apariţia oamenilor legii, cei patru au fugit, dar au fost opriţi cu două focuri de avertisment trase în aer de unul dintre poliţişti.

Dragoş GAVRILĂ

 

Fără permis, la volanul microbuzului furat

Un bărbat din localitatea doljeană Negoieşti a reuşit sâmbătă o „performanţă“ privind dosarul penal deschis pe numele său. Ilie Ene, de 32 de ani, a fost depistat în trafic pe DJ 605, de poliţiştii din Melineşti, aflându-se în stare de ebrietate şi fără a poseda permis de conducere la volanul unui microbuz furat de la o societate comercială. Din verificările făcute de poliţişti s-a stabilit că Ene a sustras microbuzul chiar din curtea administratorului societăţii din Negoieşti. Bărbatul este acum cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă, alt doljean din Pleniţa s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi conducere fără permis după ce a provocat un accident în timp ce se afla la volanul unei autoutilitare furate. Din cercetări s-a stabilit că tânărul Cristian Poiana, de 29 de ani, a furat o autoutilitară Dacia papuc din curtea societăţii comerciale la care era angajat ca paznic. După 250 de metri, a ieşit în decor şi s-a izbit de un gard, după care a fugit de la locul accidentului, fiind însă depistat ulterior de poliţişti.

Dragoş GAVRILĂ

 

Dosar penal pentru vătămare corporală

Un tânăr a fost internat de urgenţă la un spital din Craiova, după ce maşina în care se afla a fost lovită de un autocamion. Grigore B., de 52 de ani, din judeţul Gorj, se deplasa vineri seară, în Balş, la volanul autocamionului AB.

La efectuarea virajului la stânga, şoferul nu a fost atent şi a intrat în coliziune cu un Volkswagen Passat, condus regulamentar din sens opus de Robert R., de 29 de ani, din Scorniceşti. Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului Volkswagen, care a fost internat la Spitalul de Urgenţă Craiova. Grigore B. s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Dana MIHĂILĂ

 

Infractor periculos, arestat la Uricani

Poliţiştii din Uricani au reuşit să aresteze un infractor extrem de periculos, condamnat pentru complicitate la tentativă de omor. „A fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la tentativă de omor calificat. Fapta s-a petrecut în anul 2005, iar autor a fost un tovarăş cu care se afla persoana arestată“, au declarat surse din poliţie.

Intervenţia oamenilor legii a fost dificilă, având în vedere că infractorul este cunoscut în zonă ca provenind dintr-o familie influentă în lumea interlopă.

Diana MITRACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII