12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCheltuieli la început de an

Cheltuieli la început de an

După euforia sărbătorilor, începutul noului an va fi o perioadă destul de dificilă pentru mulţi români. De regulă, anul începe cu o listă destul de mare de cheltuieli, dar şi cu un buget familial săracit de sărbători.

Pentru a nu plăti amenzi usturătoare, şoferii trebuie să-şi verifice poliţa de răspundere civilă auto. Cele mai multe expiră în această perioadă şi trebuie înnoite. Vestea proastă este că, din 2008, asigurările sunt mai scumpe cu 15% până la 60%. Pentru persoanele fizice, asigurarea pentru o maşină cu capacitate cilindrică între 1,6 – 1,8 centimetri cubi va costa peste 600 de lei noi. RCA este şi mai scumpe pentru firme.

Tot din 2008 vom plăti mai mulţi bani şi pentru roviniete. Taxa de drum nu se mai plăteşte, însă, în funcţie de tipul maşinii, ci de perioadă. Astfel, pentru autoturisme, o săptămână costă 3 euro, o lună 7 euro, iar pentru tot anul vom scoate din buzunar 28 de euro.

Şi carburanţii ar putea costa mai mult de la începutul anului. Dacă vă gândiţi să vă lasaţi maşinile acasă şi să folsiţi transportul în comun, aflaţi că şi aici sunt aşteptate scumpiri. În Bucureşti, cartela de metrou s-ar putea scumpi la începutul lui 2008 cu aproximativ 7%. Creşteri de preţuri sunt anunţate şi la alimente, mai ales la cele din import. În acest caz, exlicaţia este devalorizarea leului în faţa leului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS