10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va avea ferme competitive după 2017

România va avea ferme competitive după 2017

Fermierii români care vor să comercializeze bovine trebuie să aplice regulamentele europene cu privire la sistemul de clasificare a carcaselor.

La Craiova a avut loc ieri un seminar cu privire la importanţa aplicării acestui sistem. La seminar au fost invitaţi să participe reprezentaţi ai abatoarelor, crescătorilor de animale şi asociaţiilor de crescători de bovine, precum şi specialişti din domeniu, achizitori de animale din 16 judeţe din ţară.

 

 

Ferme din ce în ce mai mari

 

„Fermele de unu-două capete ne fac mari probleme. Trebuie însă să găsim o soluţie astfel încât numărul de animale din ferme să crească pentru ca acestea să devină competitive“, a declarat Gelu Movileanu, inspector-şef Clasificare Carcase din cadrul Direcţiei Generale de Inspecţii Tehnice şi Control. În lipsa unor ferme puternice de peste 50 de capete, investiţiile nu se justifică, iar situaţia este influenţată şi de cererea din piaţă. „Dacă aducem tauri valoroşi, în 10-15 ani vom avea o matcă de valoare. Deocamdată, piaţa se mulţumeşte cu categoria de bovine existentă, influenţată fiind şi de puterea scăzută de cumpărare“, a adăugat Gelu Movileanu, care a subliniat că piaţa este cea care impune producţia. Acesta a explicat că, dacă puterea de cumpărare va creşte, şi calitatea va creşte, iar animalele vor fi crescute în ferme din ce în ce mai mari.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU