30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloaie şi muzică la sfârşit de festival

Ploaie şi muzică la sfârşit de festival


Talisman, Loredana, Ruslana, Saragossa Band, Sistem au încheiat duminică seară seria manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Craiova.

În ciuda ploii, Velodromul din Parcul „Romanescu“ a adunat duminică seară o asistenţă destul de numeroasă. Au încercat să încălzească atmosfera pentru început cei de la Talisman, însă linia melodică deloc antrenantă nu i-a convins pe craioveni să se desprindă de umbrelele care îi adăposteau sau de paharul cu bere şi de farfuria cu mici sau cârnăciori calzi. Lucrurile s-au schimbat radical o dată cu urcarea pe scenă a altor invitaţi de seamă la Zilele Craiovei, Loredana şi Connect-R. O incursiune prin anii ’80, „Bună seara, iubite“, hituri din anii 90', „O fată singură-n noapte“, „Tomilio“, „Suflet drag“, dar şi piese de pe noul album, „Nana, ni, no“, „Vaporul sirenelor“, au încins atmosfera. S-au cântat refrene de genul „Zig, zaga“ sau „Pe o mare înspumată, un vapor naviga…“, dar s-a şi dansat pe „Trandafir de la … Craiova“ şi „Mărioară de la Gorj“. Ploaia nu i-a gonit pe craioveni, care au ţinut morţiş să îi vadă evoluând pe Ruslana, pe cei de la Saragossa Band sau pe băieţii de la Sistem.

Ruslana, încântată de atmosferă

Ritmul alert al melodiilor a fost continuat, după evoluţia extraordinară a Loredanei, de câştigătoarea Ediţiei Eurovision din 2004, Ruslana. Ucraineana şi-a început spectacolul cu binecunoscuta melodie „Wild Dance“. Nu au lipsit din programul frumoasei Ruslana nici „In the Rhytm Of The Heart“, dar şi melodii de pe ultimul său album, care nu a fost lansat încă pe piaţă. Energia sălbatică („Wild Energy“, melodie din 2007) a cuprins scena. Dansatorii săi au creat un spectacol senzaţional. Ucraineana, care s-a grăbit să plece de la conferinţa de presă organizată înaintea spectacolului, s-a arătat încântată de publicul craiovean, care a dansat şi cântat cu ea, în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile, zăbovind pe scenă minute bune. Şi supărarea cauzată de pierderea bagajelor la Istanbul fusese uitată, căci o dată cu returnarea lor toate lucrurile intraseră pe un făgaş normal. Aşa că, duminică seară, Ruslana a debordat de energie şi veselie. Aceleaşi complimente pentru public au venit şi din partea celor de la Saragossa Band, care au concertat mai bine de o oră. „Obladi-oblada“, piese compuse şi interpretate pe parcursul celor 30 de ani de carieră muzicală, „Rasta Man“, „Agadou“, „Aiko Aiko“, „Ginger Red“, melodiile devenite hituri, dar şi piese de pe ultimul album, lansat în cursul săptămânii trecute, „Cool Night“, au încântat şi cucerit într-un spectacol live, aşa cum fac de o viaţă cei de la Saragossa Band. Spiritul veseliei şi al petrecerii nu s-a pierdut în noapte, ţinând în priză asistenţa care s-a hotărât să mai îndure câteva ore ploaia. Convingători au fost şi cei de la Sistem, care au făcut să răsune parcul la miez de noapte. Ca o continuare a ritmurilor ameţitoare a venit focul de artificii din finalul concertelor, care a marcat încheierea celor şapte zile de sărbătoare din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII