10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeceta se menţine şi în septembrie

Seceta se menţine şi în septembrie

Prognozele meteo arată că nu se vor mai înregistra temperaturi caniculare în luna august, acestea fiind apropiate de valorile termice normale, însă deficitul de apă înregistrat până acum are ca efect menţinerea secetei, a precizat astăzi directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.
"Sub nicio formă nu ne vom mai confrunta cu temperaturile pe care le-am avut în luna iulie. Pe termen scurt, maximele vor atinge sâmbătă 35 de grade şi, la limită, numai în câteva puncte din Lunca Dunării, pot ajunge la 36 de grade. Duminică, vremea se mai răceşte puţin, după care luni şi marţi există probabilitatea să avem din nou acele maxime de 35 de grade, respectiv, la fel, numai punctual, în Lunca Dunării, 36 de grade, urmând ca, de la mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile să fie apropiate de valorile termice normale pentru această perioadă", a spus directorul general al ANM, citat de NewsIn.
Temperaturile se vor încadra în limite normale cel puţin până la sfârşitul lunii august. În ceea ce priveşte seceta care a afectat, cu precădere, zonele din sudul şi estul ţării, Ion Sandu a explicat că, din cauza deficitului mare de apă înregistrat în perioada anterioară, seceta s-ar putea menţine inclusiv în luna septembrie. "Deşi precipitaţiile s-au situat la valori normale pentru luna august, deficitul de apă din sol a fost prea mare. Astfel, în sudul şi estul ţării aveam secetă extremă şi, în urma precipitaţiilor din ultima perioadă, rezerva actuală de umiditate din sol indică secetă puternică. După părerea mea, seceta se va menţine şi în septembrie", arată directorul Administraţiei de Meteorologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS