30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident dubios in Craiova

Accident dubios in Craiova

Un batrân din municipiul Craiova a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova, joia trecuta, dupa ce a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni. Victima a fost tranportata la spital de soferul care a accidentat-o, dupa care acesta a „uitat“ sa treaca si pe la politie.


Accidentul rutier s-a petrecut joia trecuta, in jurul orei 6.30, pe trecerea de pietoni de pe strada A.I. Cuza, din zona Universitatii, când Anghel Purcarea, de 74 de ani, din Craiova, a fost lovit pe trecerea de pietoni de un Audi A4, cu numarul de inmatriculare DJ-24-DNL. Conform unei cunostinte a victimei, dupa incident, aceasta a fost urcata in automobil si transportata la spital, unde, in foaia de internare, s-a notat ca era in stare de ebrietate, fapt contrazis de rudele batrânului, care spun ca acesta nu bea de ani buni, pentru ca sufera de ulcer. Dupa ce Anghel Purcarea a fost transportat la spital, familia acestuia l-a declarat disparut, dupa o zi in care a lipsit de la domiciliu. Nici agentii de la Rutiera nu au reusit sa dea de urma lui, desi batrânul era in spital. La toate acestea se adauga si banuielile unor apropiati ai victimei, care cred ca se incearca musamalizarea cazului, pentru a „acoperi“ soferul.


Disparut pentru o zi


Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie (IPJ) Dolj au confirmat faptul ca familia victimei a depus vinerea trecuta o sesizare cu privire la disparitia acesteia de la domiciliu. Purcarea a fost gasit in aceeasi zi, internat la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, dar nu de catre politistii de la Rutiera, ci de cei de la persoane disparute. Conform foii de observatie, suferise un traumatism cranio-cerebral mediu, mai multe escoriatii pe fata si o fractura partiala de glezna. Comisarului-sef Nicusor Badea, adjunctului sefului IPJ Dolj, a spus ca cei de la Rutiera au fost sesizati despre accidentul de pe trecerea de pietoni de la Universitate prin numarul de urgenta 112. La fata locului nu au gasit nici victima si nici masina, dupa care echipajul s-a deplasat la spital. Aici aceeasi situatie. „La scurt timp a fost identificat proprietarul masinii implicate in accident, care a declarat ca a imprumutat autoturismul unui prieten. S-a stabilit cine a condus in momentul accidentului si a fost identificat. Acesta a recunoscut cele intâmplate, iar pe numele sau s-a intocmit dosar penal pentru parasirea locului accidentului si vatamare corporala din culpa“, a declarat Nicusor Badea. Abia vineri, 19 ianuarie, s-a stabilit ca victima evenimentului rutier era internata la Spitalul de Urgenta Craiova.


Proprietarul masinii contrazice politistii


Proprietarul masinii Audi A4 este Ilie Necsutu, din Craiova, iar la volan, in momentul accidentului, s-a aflat Aurel Traistaru, de 26 de ani, din aceeasi localitate. Oamenii legii continua cercetarile si pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa, insa este posibil ca familia victimei sa cada la o intelegere cu cei implicati in accident, caz in care nu se va retine aceasta infractiune.


Ilie Necsutu, care „veghea“ miercuri lânga patul de spital al victimei, a declarat ca era in masina in momentul accidentului si batrânul nu se afla pe trecerea de pietoni. „Batrânul nu a fost lovit pe zebra si nu poate fi vorba de fuga de la locul accidentului, când soferul, prietenul meu, s-a prezentat singur la politie in acea zi, in jurul orei 10.00, si a spus ce s-a intâmplat. Credeti ca daca era asa mai treceam zilnic pe la spital sa vedem cum se simte batrânul?“, a explicat Necsutu. Daca Institutul de Medicina Legala Craiova va stabili ca victima accidentului a avut nevoie de mai mult de zece zile de ingrijiri medicale pentru recuperare, soferul poate fi acuzat de comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.


Parasirea locului accidentului


Conform articolului 81 din Codul Rutier, parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei care efectueaza cercetarea locului faptei de catre conducatorul vehiculului implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Nu constituie infractiune fapta conducatorului de vehicul care transporta persoanele ranite la cea mai apropiata unitate sanitara la care a declarat datele personale de identitate si numarul de inmatriculare sau inregistrare a vehiculului condus si daca se inapoiaza imediat la locul accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS