30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrea saraci pentru vagoane de lux

Prea saraci pentru vagoane de lux

Un bilet la intercity, clasa business, spre Bucuresti este mai scump cu 150-250.000 de lei, iar unul spre Timisoara, cu 300-500.000 de lei. Vagoanele au modul audio cu casti, TV si conectare la internet, iar in pretul biletelor sunt incluse apa minerala, cafea, suc si mâncare.


Craiovenii nu se inghesuie sa circule la clasa business pe rutele CFR din cauza pretului piperat al biletelor. Vagoanele business au fost puse in circulatie pe 10 decembrie, fiind disponibile pe rutele spre Timisoara si Bucuresti. Potrivit sefului Diviziei comerciale din cadrul Regionalei de Transport Feroviar Craiova, Cornel Prodana, casieriile nu au vândut pâna acum nici macar un bilet. „Momentan, din Craiova nu s-au vândut bilete la business class. Cred ca ele vor avea un succes mai mare pe traseele mai lungi“, a precizat Prodana. Angajatele de la casierie au spus ca pâna acum au fost câtiva calatori interesati, insa au renuntat in momentul in care au aflat preturile. De altfel, angajatii CFR Calatori ii informeaza pe clienti de pretul biletelor de la inceput, pentru a nu avea surprize neplacute.


Confort sporit


Vagoanele business class au fost modernizate si dotate pentru un nivel crescut de confort. Acestea sunt echipate cu module audio pentru casti, monitoare TV instalate in spatarele scaunelor si acces la internet. In functie de preferinte exista variantele „exclusiv“ si „standard“, cele exclusiviste având locuri mai putine. Deocamdata, pe raza Regionalei CFR Craiova, circula un singur vagon business, atasat la trenul intercity 593 – Bucuresti-Timisoara si 594 – Timisoara-Bucuresti. Primul pleaca din Craiova spre Bucuresti la ora 11.00, iar al doilea, spre Timisoara, la 18.16, dupa cum a precizat Cornel Prodana. Pretul biletelor include tariful normal pentru trenurile intercity, la care se adauga costul pentru clasa business. Pentru business exclusiv, costul suplimentar este de 25 de lei pentru un traseu de pâna la 250 de kilometri si de 50 de lei – pentru un traseu peste 250 de kilometri. La business standard, costurile suplimentare sunt de 15 lei, respectiv 30 de lei. Spre exemplu, o persoana care calatoreste de la Craiova la Bucuresti la clasa business exclusiv va plati tariful normal de 396.000 de lei vechi, la care se adauga costul suplimentar de 250.000 de lei vechi, adica, in total, 646.000 de lei vechi. La clasa business standard, pretul total va fi de 546.000 de lei vechi. Spre Timisoara, o calatorie la clasa exclusiv va include tariful normal de 507.000 de lei vechi, la care se adauga 500.000 de lei vechi – in total 1.007.000 de lei vechi. La clasa standard pretul va fi de 807.000 de lei vechi, iar calatorii beneficiaza gratuit de apa minerala, cafea si un sandvis. La clasa exclusiv, acestia au apa minerala, suc, cafea, sticksuri, un sandvis si supliment de apa minerala si suc pentru cei care calatoresc mai mult de 250 de kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS