24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicutul Ionel a fost gasit

Micutul Ionel a fost gasit

Parintii lui Ionel, copilul disparut joia trecuta din maternitatea Spitalului de Urgenta Craiova, au avut, ieri bucuria sa-si ia fiul in brate. Bebelusul a fost gasit marti noapte, abandonat in curtea Spitalului CFR din Craiova.


Desi parintii copilului disparut din spital saptamâna trecuta l-au crezut mort, totul s-a terminat bine pentru baietel, acesta fiind gasit abandonat. Un telefon anonim la serviciul de urgenta 112 anunta ca in gangul Spitalului CFR din Craiova a fost abandonat un bebelus. Apelul a fost dat, marti noaptea, la ora 1.06, de o femeie, care a indicat locul in care se afla copilul. La ora 1.16, la serviciul de urgenta s-a mai primit un apel de la Catalin Stefan, agentul de paza de la Spitalul CFR, care a anuntat ca a gasit un copil de doua-trei luni abandonat. Micutul a fost ridicat de cadrele medicale aflate in serviciu, care au mai gasit lânga acesta si o punga cu scutece de unica folosinta, servetele umede, lapte si ceai. La circa 35 de minute dupa primul apel, aceeasi femeie care nu si-a spus numele a revenit cu un telefon pentru a intreba daca a fost gasit copilul. Medicii de pe ambulanta sosita la fata locului au stabilit ca bebelusul era sanatos si avea o greutate de 2,9 kilograme, dupa care l-au transportat la Sectia de pediatrie a Spitalului de Urgenta de unde disparuse joia trecuta. Coincidenta face ca de garda sa fie aceeasi echipa de medici si asistenti ca si pe 28 septembrie, data disparitiei baietelului. Pentru a se stabili daca intr-adevar este vorba de Ionel, bebelusul disparut, au fost chemate asistentele care au recunoscut nou-nascutul ca fiind copilul furat din sectie saptamâna trecuta. Dupa analizele preliminare, medicii au constatat ca starea de sanatate a copilului era foarte buna. Acesta a luat in greutate 300 de grame, având 2,6 kilograme in momentul disparitiei, ceea ce inseamna ca a fost ingrijit foarte bine.


Intâlnire emotionanta


Ieri-dimineata, in jurul orei 11.00, Marinela Urâta si Ion Golariu, parintii baietelului, au ajuns la Spitalul de Urgenta Craiova cu intentia de a-si lua copilul acasa. „Am aflat ca a fost gasit de la politie azi-dimineata (miercuri – n.r.) si am venit cât am putut de repede cu un microbuz. Ne bucuram foarte mult ca ne-au gasit copilul, mai ales ca il credeam mort. Vrem sa il luam acasa cât mai repede“, a explicat Ion Golariu. In câteva minute parintii bebelusului au ajuns in salonul in care acesta era internat si l-au luat in brate de cum au intrat.


„Nu l-am vazut decât de trei ori, ultima data fiind atunci când am dat semnatura pentru a fi trimis la Bucuresti pentru operatie. Vrem doar sa il luam acasa cât mai repede“, a spus Marinela printre lacrimi.


Desi parintii bebelusului erau nerabdatori sa plece cu el acasa, medicii au stabilit ca, desi starea sa pare buna, acesta trebuie sa fie supus unor investigatii amanuntite. „In cel mult o ora copilul va fi supus unui examen tomografic pentru problema de la ochiul drept. Dupa câte am vazut eu, copilul poate fi externat fara probleme“, a declarat Cristina Calangiu, directorul Spitalului de Urgenta Craiova.


Politistii continua cercetarile


Politistii doljeni declara ca acum urmeaza cercetarile pentru identificarea persoanei care a luat bebelusul din spital. Oamenii legii sunt convinsi ca femeia care a anuntat prin 112 locatia copilului abandonat este persoana care l-a luat din spital. Femeia stia ca in urma unui apel la serviciul de urgenta 112 apare si adresa postului telefonic si de aceea a folosit doua aparate publice. „Suntem convinsi suta la suta ca ambele apeluri au fost date de persoana in cauza, mai ales ca a revenit cu un telefon pentru a intreba daca micutul a fost gasit si este in siguranta. In acest caz, mediatizarea a ajutat, in sensul ca persoana care a luat copilul a aflat ca am ajuns foarte aproape si l-a abandonat cu speranta ca nu vom ajunge la ea. E o chestiune de timp pâna vom identifica femeia respectiva, insa ce a fost mai greu a trecut, pentru ca bebelusul a fost gasit in viata si bine ingrijit“, a declarat comisarul-sef Georgel Enescu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj.


Conducerea IPJ Dolj a mai subliniat ca nu se abandoneaza nici o pista pâna se va ajunge la aceasta persoana. In ajutorul politistilor vin si lucrurile gasite lânga baietelul abandonat, bunuri care vor fi examinate in vederea obtinerii de probe care vor folosi la identificarea autorului.


Implicare


Printr-un comunicat sosit ieri dupa-amiaza la redactia cotidianului GdS, Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj, prin comisarul Georgel Enescu, aduce multumiri pentru implicarea si contributia adusa, prin mediatizarea cazului, la gasirea nou-nascutului Golariu Ion, de doua luni, disparut din ziua de 28 septembrie din Spitalul de Urgenta Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII