30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeropozitivii vor avea cabinet stomatologic

Seropozitivii vor avea cabinet stomatologic

Copiii si adultii seropozitivi din Valea Jiului vor avea, de luna viitoare, un cabinet stomatologic, dupa ce reprezentantii DSP Hunedoara au gasit locatia si personalul care sa-l deserveasca. Acest cabinet urmeaza sa functioneze la Petrosani in incinta Policlinicii stomatologice si va fi deservit de personalul medical de specialitate de doua ori pe saptamâna. „Am gasit locatia corespunzatoare, un medic va veni de la Lupeni, pentru ca dânsul s-a mai ocupat de caravana pentru seropozitivi, si vom avea si o asistenta. Exista si un scaun adecvat ce va fi adus de la Calan, astfel incât activitatea va incepe imediat ce spatiul, care acum este in renovare, va fi disponibil“, a spus Dan Magheru, directorul DSP Hunedoara.


Cabinetul medical va functiona in structura Spitalului de Urgenta din Petrosani si timp de patru ore, in doua zile pe saptamâna, copiii si adultii infestati cu HIV vor avea posibilitatea sa fie consultati de un stomatolog.


Sterilizarea aparaturii se va face, la inceput, in cadrul Spitalului de Urgenta din Petrosani, dar, conform conducerii DSP, va fi achizitionat un aparat de foliere, cu care sterilizarea este valabila pâna la sase luni. „Acest aparat costa aproximativ zece milioane de lei vechi si cu el va putea fi facuta o sterilizare valabila un termen mult mai lung, asa incât, daca nu sunt pacienti, sterilizarea sa fie valabila“, a declarat Dan Magheru.


Consultatiile vor fi gratuite pentru pacientii seropozitivi, iar deconturile vor fi facute prin Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate. Pe viitor, intentiile DSP sunt de a atrage o finantare externa pentru dotarea la standarde competitive a acestui cabinet destinat persoanelor seropozitive.


In Valea Jiului traiesc peste 100 de tineri seropozitivi, iar pâna acum acestia erau nevoiti sa indure durerile de dinti, pentru ca prea putini medici se incumetau sa-i consulte sau sa nu declare boala de care sufera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS