23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLinia de tramvai moderna mai asteapta

Linia de tramvai moderna mai asteapta

Reabilitarea liniei de tramvai pe bulevardul Nicolae Titulescu va fi demarata mai târziu decât se asteptau autoritatile locale. Viceprimarul Sorin Iordache, care coordoneaza proiectul, a precizat ca de vina este schimbarea legislatiei, care presupune mai multa birocratie. In aceste conditii, desi organizarea licitatiei, pentru stabilirea firmei care va executa lucrarile, era programata cel târziu in luna august, a fost aleasa data de 12 octombrie. Proiectul include reabilitarea a 1.400 m de linie de tramvai, pentru care a fost alocata o suma de 30 de miliarde de lei.


„Este o lucrare ampla deoarece va fi schimbata toata linia din zona, dar si terasamentul, ambele afectate serios. Când au fost realizate, suportul liniei a fost asezat direct pe pamânt, ceea ce a dus la o degradare mai rapida“, a declarat viceprimarul Iordache. Administratia locala ar putea sa nu gaseasca de la prima licitatie o firma care sa reabiliteze linia de tramvai, ceea ce ar determina demararea lucrarilor la inceputul lui 2007.


Nici in cel mai fericit caz, in care licitatia ar fi câstigata de la prima incercare, sustine Iordache, primaria nu are siguranta ca lucrarile vor incepe la timp, deoarece vremea neprielnica nu ar permite efectuarea lucrarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS