30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMC Slim bate la portile afirmarii

MC Slim bate la portile afirmarii

Underground-ul craiovean lanseaza multe voci care au ceva de spus in industria rap-ului românesc. Acum, pe lânga Rashid, Vortex, Byga si multi altii, a venit si rândul fetelor sa se afirme pe scenele de gen. MC Slim este una dintre fetele care „dau tare“ pe bit.


 


Pe numele ei adevarat Alexandra Maria Dumitrascu, MC Slim are 17 ani si este eleva in clasa a XI-a la Colegiul Tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brâncusi“ din Craiova. Nu de foarte mult timp a declarat „razboi“ scenei de hip-hop din Craiova. Atractia ei fata de acest gen de muzica a inceput in clasa a saptea, când avea 14 ani, si a inceput sa asculte foarte multa muzica hip-hop. Dar de aproximativ doi ani, a inceput sa-si dea seama de ceea ce inseamna fenomenul si sa se imbrace si sa cânte in spectacole unde se prezentau hip-hop-eri.


„Ascultam de mai mult timp rap si ma imprietenisem cu mai multi raperi din Craiova. Debutul pe scena l-am avut anul trecut, pe 7 septembrie, in Clubul Pulp, la un concert alaturi de cântareti mai vechi din miscarea underground din Craiova“, a spus MC Slim.


Impreuna cu o buna prietena, MC Rap 3,14 (Rappi), a incercat sa faca si o formatie, DHH (Dependenta de Hip-Hop), care a avut o viata foarte scurta pentru ca una dintre componente (MC Slim) a primit o propunere foarte tentanta din partea unui raper mai cunoscut, MC Duracel. Din pacate, nici acest proiect nu a reusit din cauza neintelegerilor. A urmat o perioada in care MC Slim a incântat participantii la balurile studentesti si de la licee cu versurile si atitudinea avangardista pe care le adopta in melodiile interpretate. Pentru aceste baluri a avut si o colaborare cu alt nume cunoscut in lumea rap-ului underground. Cele doua au fost foarte bine primite de toata lumea si nu au fost respinse nici de baietii alaturi de care au cântat.


„Sunt prietena cu foarte multi dintre raperii care sunt de foarte mult timp prezenti pe scenele concertelor underground. Majoritatea sunt de treaba si de foarte multe ori m-au ajutat sa reusesc ceea ce imi propusesem“, a declarat MC Slim.


MC Slim este si o foarte buna dansatoare. La festivitatea care a avut loc cu ocazia Zilelor Colegiului „Constantin Brâncusi“ a avut un program artistic, un dans pe care l-a pus in scena singura si care a atras foarte multe cuvinte de lauda.


Banii, cei mai importanti


Desi banii sunt foarte necesari in ceea ce face, MC Slim nu a pretins pâna acum o taxa de participare la nici un spectacol la care a participat.


„La toate balurile a mers foarte bine, am avut un succes neasteptat, publicul a fost alaturi de noi si acest lucru a fost o rampa de lansare a mea in lumea rappului. La aceste spectacole am participat de placere si nu cred ca este cazul in prezent sa ne gândim la o anumita taxa de participare. Desi banii sunt importanti si imi trebuie foarte multi pentru negative, nu am luat nimic pâna acum de la nimeni, la nici un spectacol. Poate atunci când o sa reprezint un nume in industria hip-hop o sa vreau bani. Momentan cânt pentru ca imi face placere si pentru a scoate in evidenta faptul ca fenomenul rap se misca inca foarte bine si in Craiova“, a mentionat MC Slim.


Cele cinci piese pe care le are doreste sa le imprime pe un material care ar trebui, dupa calculele solistei, sa apara pâna in primavara anului viitor. MC Slim va debuta cu un album de genul „MC Slim & Friends“. La orizont se intrevede si o colaborare cu un hip-hop-er irlandez, Liberto, al carui nume de scena este tot Slim. Colaborarea consta in realizarea unei piese, dar, dupa ultimele discutii cu acesta, proiectul s-ar putea extinde la mai multe materiale.


Versurile artistei sunt inspirate in special din viata de zi cu zi. In melodiile sale trateaza in general problemele sociale si militeaza impotriva saraciei si a tuturor nedreptatilor care se fac in lume.


MC Slim mai are doi frati. Unul este plecat, ca de altfel multi dintre tinerii olteni, la munca in afara tarii si nu stie ca sora lui cânta, iar celalalt este foarte fericit si o sustine cât poate. Nici parintii lui MC Slim nu sunt straini de acest fenomen, sunt incântati si o sustin spunându-i ca ceea ce face este un lucru bun pentru o tânara de vârsta ei si ca spera sa-i mearga din ce in ce mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS