8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHoti de benzina prinsi de jandarmii doljeni

Hoti de benzina prinsi de jandarmii doljeni

Jandarmii doljeni au prins in flagrant, ieri-dimineata, in jurul orei 2.00, trei persoane care sustrageau produse petroliere dintr-o conducta de transport apartinând SC CONPET SA, in zona satului Valeni, comuna Zatreni, judetul Vâlcea. Aflat in misiune, echipajul mobil de paza si interventie din cadrul Detasamentului de Paza si Interventie la Conducte Petroliere al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj a sesizat prezenta in zona a doua autoturisme Dacia suspecte. Verificând cele doua autoturisme, cu numerele de inmatriculare VL-04-KPY si GJ-02-KMP, jandarmii au observat in interior mai multe recipiente, butoaie si bidoane de plastic. S-a trecut imediat la cercetarea zonei si, la aproximativ un kilometru distanta, in zona pârâului Pesteana au fost observate cele trei persoane, in zona conductei petroliere. La apropierea jandarmilor, barbatii au fugit, lasând la fata locului trei bidoane, in care reusisera sa adune aproximativ 60 de litri de produs petrolier, sustras din conducta, furtune si alte unelte folosite in acest scop.


Autoturismele erau pregatite sa transporte peste o jumatate de tona de combustibil


Jandarmii au trecut la urmarirea lor, iar in acelasi timp, o patrula i-a pândit pe hoti in zona autoturismelor suspecte. La putin timp a aparut unul dintre cei trei faptuitori, Constantin Andronache, de 26 de ani, din comuna Gradistea-Vâlcea, care a fost imediat oprit de jandarmi. Ulterior, pe baza declaratiilor faptuitorului prins, au fost identificati si gasiti si ceilalti doi participanti la fapta: Ion Ditoiu, de 29 de ani, si Nicolae Calota, de 38 de ani, ambii cu domiciliul in comuna Gradistea. In autoturismele proprietate personala ale lui Andronache si Calota, special pregatite pentru a putea transporta cât mai multe recipiente, au fost gasite: câte un butoi de 200 de litri, 100 de litri si 60 de litri, trei bidoane de 30 de litri, 12 bidoane de 20 de litri si mai multe bidoane de cinci litri, goale, pe care faptuitorii au declarat ca intentionau sa le umple in noaptea respectiva.


„Paguba ar fi fost mult mai mare, daca nu am fi intervenit. Pe numele celor trei faptuitori au fost intocmite actele premergatoare de constatare a infractiunii de furt calificat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 209, alin. 3, care au fost inaintate Parchetului de pe lânga Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Cercetarile sunt continuate de politisti“, a declarat lt. Bogdan Nicolae, ofiter Relatii Publice la Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS