22.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAviara a schimbat meniul restaurantelor craiovene

Aviara a schimbat meniul restaurantelor craiovene

Friptura si specialitatile din carne de pasare au inceput sa fie refuzate de clientii restaurantelor. De frica „aviarei“, craiovenii aleg in meniul pentru masa de nunta sau botez peste sau chiar legume.


Speriati de posibilitatea contractarii virusului gripei aviare, craiovenii au devenit din ce in ce mai precauti la consumul de carne de pasare. Afectati de aceasta situatie sunt si patronii restaurantelor craiovene, care au fost nevoiti sa largeasca oferta de meniuri, pentru a inlocui preparatele si fripturile din carne de pasare.


Pestele, preferat fripturii de pasare


Majoritatea patronilor de restaurante din Craiova spun ca, inainte de organizarea unui eveniment important, clientii vin si discuta un posibil meniu. „De când s-a tot vehiculat ca exista riscul ca si in judetul Dolj sa fi ajuns carne de pasare din localitatea Codlea, am avut numeroase persoane care, desi isi programasera petrecerea si isi alesesera meniul, au venit in ultima clipa sa aleaga alte preparate, pe care le doreau servite. In toate meniurile pentru ocazii speciale se regasesc friptura de porc si friptura de pasare, la care de obicei se aleg, dupa preferinte, garnituri sau alte specialitati. Multi dintre clientii nostri ne-au intrebat daca exista vreun risc in cazul in care ramân la meniul ales, cu carne de pasare. Am avut oameni carora le era teama ca nu cumva invitatii sa refuze sa manânce specialitatile de carne de pasare si ne-au rugat sa le oferim altceva. Majoritatea aleg acum friptura de porc, diverse salate de legume sau ciuperci. In prezent, preferat pe lista optiunilor din meniu este insa si pestele“, a spus Marian Dragoescu, sef de sala la un restaurant craiovean.


Carnea, verificata de medicii sanitar-veterinari ai restaurantelor


Proprietarii restaurantelor craiovene au mentionat ca s-au confruntat cu aceeasi panica in rândul oamenilor si la sfârsitul anului trecut, când in România fusesera depistate mai multe focare de gripa aviara. „La fel ca si hipermarketurile, si supermarketurile, avem si noi medicul nostru sanitar-veterinar, care verifica garantia si calitatea carnii si a preparatelor. Nu exista nici un fel de pericol, mai ales ca aceste produse sunt atent preparate, la temperaturi ridicate… Nu am avut cazuri in care friptura sau rulourile din pasare sa fie lasate de meseni in farfurii“, a adaugat Florentina G., proprietara unui restaurant craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS