30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpaga in muzica româneasca

Spaga in muzica româneasca

In atentia aspirantilor la titulatura de vedeta: in industria muzicala româneasca se da spaga… sau cel putin asa au sustinut invitatii Turneului „Nu mai da spaga!“: Blue Ice, Indiggo si Morometzii.


Faptul ca se da spaga, pentru a reusi sa te faci cunoscut in show-biz-ul românesc, nu mai este o noutate pentru nimeni; o stiu cei care se zbat sa se afirme, o recunosc cei care au deja fani, dar nimeni nu vrea sa dea exemple concrete. Membrii a trei trupe venite sa concerteze duminica pe Velodromul din Craiova au tinut sa precizeze la unison „Se da spaga, dar noi am reusit prin forte proprii!“.


„Chiar cred ca se practica si este nevoie sa dai spaga in muzica româneasca. Noi insa am ajuns aici prin forte proprii, pentru ca am muncit de mici“, a spus Gabriela Modorcea, una dintre gemenele de la Indiggo. Cu alte cuvinte, nu disperati daca munciti cu sârg si pe deasupra mai sunteti si talentati; aveti sanse sa nu fiti nevoiti sa dati spaga.


Si, daca reusiti sa va afirmati fara sa dati spaga, fiti pregatiti sa mai abdicati din când in când de la propriile principii, deoarece compromisurile sunt inevitabile când esti artist. Cel mai elocvent exemplu: Morometzii, care au plecat in turneu alaturi de fetele de la Indiggo, desi cele doua trupe nu se suporta. 1Q Sapro a tinut chiar sa-si exprime public parerea despre muzica celor doua gemene, motiv pentru care organizatorii turneului l-au avertizat ca este pasibil de o amenda de 700 de euro, de fiecare data când denigreaza imaginea fetelor de la Indiggo. Indignat la culme, hip-hoper-ul a venit la Craiova imbracat intr-un tricou pe care era imprimata declaratia sa, in care se angaja sa plateasca 700 de euro de fiecare data când le vorbeste de rau pe cele doua gemene.


„Am facut si fac playback la televiziune, atât!“


„Fac playback, nu-mi place ca mergem impreuna in turneu“, a afirmat 1Q Sapro despre cele doua gemene. In schimb, Indiggo au fost foarte rezervate si au preferat sa nu comenteze declaratiile colegului lor de turneu. „E o chestiune de respect sa nu-ti vorbesti de rau colegii; cred ca si eu as fi putut comenta prestatia lor. Oricum, sa stiti ca noi nu am facut playback, am cântat peste negativ“, a spus Gabriela Modorcea.


In ceea ce-l priveste pe 1Q Sapro, se pare ca nici lui nu-i este strain playback-ul. „Am facut si fac playback la televiziune, atât!“, a precizat cântaretul, care s-a justificat prin faptul ca o trupa, fie ea si de hip-hop, are nevoie de mediatizare. Dupa o intârziere de o aproximativ 90 de minute, concertul de duminica seara a fost deschis de baietii de la Blue Ice, care au facut si o mica demonstratie, cum ca pot cânta si live; au urmat apoi fetele de la Indiggo, iar la final – Morometzii, care au apucat sa cânte doar câteva melodii, pentru ca a inceput sa ploua. Publicul a luat-o la fuga, iar artistii s-au retras in masini. In urma lor, pe velodrom nu au mai ramas decât câteva zeci de pliante, sub forma de bancnote de 10 RON, care indemnau „Sa nu dati si sa nu luati spaga!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU