22.8 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi de doua miliarde de lei aplicate primariilor

Amenzi de doua miliarde de lei aplicate primariilor

Conducerile mai multor primarii din judetul Gorj, precum si functionarii publici din cadrul acestora au primit zeci de amenzi care se ridica la aproape doua miliarde de lei.


Serviciile Publice subordonate Prefecturii Gorj au aplicat 47 de sanctiuni contraventionale, in suma de 840 de milioane de lei. Comisariatul Judetean Gorj al Garzii Nationale de Mediu a sanctionat, de la inceputul anului si pâna in prezent, conducerile a noua primarii. Astfel, Primariile Târgu Jiu si Motru, precum si ale oraselor Novaci, Bumbesti Jiu si Turceni au fost amendate cu câte 25 de milioane de lei pentru nedepunerea la timp a bilantului de mediu, in timp ce Primariile Rovinari, Ticleni, Târgu Carbunesti si Matasari au fost sanctionate cu sume cuprinse intre 15 si 50 de milioane de lei pentru depozitarea gunoaielor in locuri neautorizate.


Si Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Gorj a amendat trei primari pentru modul defectuos in care au dus la indeplinire acordarea alocatiei familiale complementare si a alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala. Primarul comunei Telesti, Constantin Draghici, a fost sanctionat cu cinci milioane de lei, iar primarii localitatilor Arcani si Capreni, Daniel Drumen, respectiv Emil Catanoiu, au fost amendati cu câte doua milioane de lei.


Avalansa de amenzi


Primarii gorjeni au fost sanctionati si de alte institutii ale statului pentru diverse nereguli. Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj a amendat primariile a sase orase pentru modul in care sunt prestate servicii catre populatie cu privire la alimentarea cu apa, canalizare, furnizarea de energie termica, colectarea reziduurilor menajere si tratarea lor, precum si siguranta copiilor in locurile de joaca. Primariile Târgu Jiu, Motru, Turceni, Bumbesti Jiu si Târgu Carbunesti au fost sanctionate cu amenzi de câte 100 de milioane de lei, iar Primaria Rovinari a fost sanctionata cu cinci milioane de lei. De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a aplicat Primariei Câlnic o amenda de 20 de milioane de lei si a acordat avertismente pentru alte patru primarii.


Directia Sanitar-Veterinara Gorj a aplicat o amenda Primariei Bolbosi pentru functionarea târgului de animale fara autorizatie sanitar-veterinara si a sanctionat cu avertisment alte trei primarii pentru neconstituirea comandamentelor locale pentru prevenirea gripei aviare. La rândul sau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Gorj a amendat Primariile Balanesti si Turcinesti si a sanctionat cu avertisment alte 24 de primarii. In cele din urma, Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj a aplicat mai multe amenzi serviciilor aflate in subordinea primariilor. Astfel, Serviciul Public Bâlteni a fost amendat cu cinci milioane de lei pentru neasigurarea dezinfectiei eficiente a apei distribuite populatiei. Administratoarea Primariei Barbatesti, Mioara Chesnoiu, a fost amendata cu 20 de milioane de lei pentru ca nu a anuntat DSP Gorj de producerea de avarii la nivelul statiei de producere a apei potabile, iar primarul localitatii amintite, Constantin Patrascu, a fost sanctionat tot cu 20 de milioane de lei pentru neefectuarea controlului de laborator al calitatii apei. Serviciul Public de Gospodarire Comunala Pestisani a fost sanctionat cu 20 de milioane de lei pentru neefectuarea analizelor de laborator pentru apa din fântânile din fosta colonie ACH.


Pe lânga aceste amenzi, Institutia Prefectului Judetului Gorj a mai aplicat opt sanctiuni contraventionale unor membri ai comisiilor locale de aplicare a legilor fondului funciar, precum si unor functionari din cadrul primariilor. Au fost aplicate 21 de amenzi, valoarea totala a acestora ridicându-se la peste un miliard de lei. Cele mai aspre sanctiuni au fost aplicate primarului orasului Turceni, Ion Dumitrascu, care a fost amendat cu 100 de milioane de lei, si membrilor comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar, sanctionati cu amenzi intre cinci si 20 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS