26.7 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristina Calangiu da lectii de politica

Cristina Calangiu da lectii de politica

„Women’s ToastMaster“ a avut-o saptamâna aceasta ca invitat de onoare pe vicepresedinta filialei doljene a Partidului National Liberal, Cristina Calangiu. Dupa ce a vorbit despre inceputurile sale in politica, aceasta le-a dat femeilor prezente câteva sfaturi despre cum ar trebui sa se comporte in politica.


„Women’s ToastMaster“, program initiat de Institutul National Democrat (IND) si implementat in Craiova de Asociatia Româna a Tinerilor cu Initiativa (ARTI) si Casa de Cultura a Studentilor, a ajuns saptamâna aceasta la cea de-a cincea editie, semn ca femeile chiar sunt interesate sa-si dezvolte abilitatile de comunicare. Femeia craioveana de succes invitata sa le vorbeasca miercurea trecuta membrelor „Women’s ToastMaster“ a fost Cristina Calangiu. Vicepresedinta a filialei doljene a Partidului National Liberal si membru in Consiliul Judetean, aceasta a vorbit despre inceputurile carierei sale in politica. Fiindca s-a simtit in largul sau, Cristina Calangiu a vorbit si despre ce se intâmpla in culisele unui partid.


„Dragele mele, nu va mai chinuiti…“


Si pentru ca pâna la urma era o reuninune de femei, s-a discutat si despre „cazul Ludovic Orban“. Vicepresedinta liberalilor olteni a spus ca acesta si-a compromis cariera politica din cauza afirmatiilor deplasate pe care le-a facut si totodata s-a aratat indignata ca femeile libere nu au luat o pozitie oficiala mai dura fata de afirmatiile acestuia.


„Cu alte cuvinte, domnul Orban si-a permis sa spuna in fata a peste 200 de femei «Dragele mele, nu va mai chinuiti sa munciti de zor ca orice ati face pâna la urma poate sa vina oricine si sa spuna ca succesul vostru se datoreaza vreunui barbat»“, a afirmat Cristina Calangiu. Organizatorii si-au propus ca in cea de-a cincea saptamâna sa le familiarizeze pe femei cu discursul politic si de aceea tema propusa spre discutie a fost „Parlamentul doreste sa le interzica femeilor peste 45 de ani fertilizarea in vitro“. Tema este ipotetica, dar a generat vii discutii in cadrul programului, existând atât pareri pro, cât si contra.


Daca Parlamentul României ar pune totusi in discutie aceasta lege, Cristina Calangiu, de profesie medic, ar vota contra. Cu aceasta ocazie, politicianul a vorbit despre cum trebuie sustinut si construit un discurs politic. Nu putea fi ignorata nici vestimentatia pe care femeile ce se ocupa de politica ar trebui s-o adopte. Craiovencele care au participat la reuniunea de miercuri au primit câteva sfaturi despre cum ar trebui sa se imbrace când vor sa prezinte vreun proiect (paradoxal, in astfel de cazuri, decolteuri adânci sau fustele scurte sunt de evitat).


Se vad deja rezultatele


Si celelalte reuniuni au abordat subiecte la fel de interesante. „Pe 15 martie, am avut-o invitata pe Carla Stoica, declarata Femeia Anului la sectiunea ONG de Partidul Democrat, iar saptamâna trecuta participantele a trebuit sa improvizeze discutii pe teme date.


Printre temele abordate au fost: «Comunicarea interpersonala: modalitati de aplicare si postefecte», «Rolul femeii in societatea româna»“, a declarat Iulia Sandulescu, coordonator al „Women’s ToastMaster“.


Proiectul se bucura deja de succes printre oltence si la fiecare reuninune mai apar câteva membre. Oana Nicolescu este eleva in clasa a XI-a la Colegiul National „Fratii Buzesti“ si a venit la „Women’s ToastMaster“ pentru ca vrea sa se vindece de timiditate. „Am venit cu o colega de clasa care mai participase la celelalte intruniri“, a afirmat Oana putin imbujorata când a inteles ca toate privirile erau atintite asupra ei.


Alte tinere au devenit o prezenta obisnuita la intruniri. Alina Ionescu a lipsit doar o data (si atunci din motive obiective) si considera ca deja a capatat mai multa incredere in sine. „Inainte eram foarte emotionata când trebuia sa vorbesc in public, dar saptamâna trecuta am sustinut un discurs de trei minute si nu mi-a tremurat deloc glasul. M-am simtit foarte mândra de mine“, a afirmat Alina, studenta in anul II la Facultatea de Automatica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS