23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDSP dezaproba debransarea de la reteaua de apa

DSP dezaproba debransarea de la reteaua de apa

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica nu sunt de acord cu faptul ca sute de familii care nu-si pot achita facturile la apa potabila sunt lasate, gratie unor legi aflate in vigoare, fara cea mai elementara norma de igiena. Inspectorii DSP spun ca nu pot lua atitudine in astfel de situatii, pentru ca legea specifica doar faptul ca oamenii nu pot fi debransati decât daca nu sunt instiintati.


„Suntem impotriva acestor metode, pe care le consideram cu risc pentru sanatatea populatiei. Intelegem ca apa are un cost de productie, insa si afectiunile care pot sa apara din lipsa ei au un cost, care va fi suportat din alte resurse, cum ar fi fondul de asigurari de sanatate. Daca oamenilor li se intrerupe apa la robinet, atunci ei vor cauta surse alternative si acestea ar putea fi neautorizate, astfel sanatatea populatiei fiind pusa in pericol“, a sustinut dr. Otilia Sfetcu, reprezentat DSP Hunedoara.


In Valea Jiului, sute de familii sunt debransate de luni bune de la reteaua de apa potabila, masura fiind dictata de reprezentantii Regiei Autonome a Apei Valea Jiului, pentru o datorie totala de peste 22.241,30 mii RON. Potrivit unei situatii privind debransarile in orasele din Valea Jiului, pâna in prezent au fost debransate de la reteaua de alimentare cu apa potabila, partial sau in totalitate, 16 blocuri, majoritatea fiind situate in zonele sarace.


Inspectorii DSP spun ca singurii care ar putea lua masuri sunt reprezentantii autoritatilor locale.


Discutiile legate de problema apei potabile au fost purtate cu ocazia Zilei Internationale a Apei, care s-a desfasurat in judetul Hunedoara sub egida „Apa – factor de cultura si civilizatie“. La simpozion au fost invitati medici specialisti din cadrul DSP Hunedoara, reprezentanti ai Institutului de Sanatate Publica Timisoara si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS