25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicrocartier debransat de la caldura

Microcartier debransat de la caldura

Un microcartier din municipiul Petrosani a fost debransat de la furnizarea agentului termic, dupa ce conducerea SC Termoficare SA a ajuns la concluzia ca este mai rentabil pentru firma sa renunte la prestarea serviciilor catre locatarii din blocurile respective. Masura debransarii microcartierului Dacia a fost luata deoarece numarul abonatilor la reteaua centralizata de termoficare s-a redus la un sfert. Astfel, din cele 160 de apartamente, doar 41 de locuinte mai beneficiau de caldura si apa calda, restul fiind debransate din cauza datoriilor, a costurilor prea mari ale agentului termic sau a renuntarii in favoarea centralelor de apartament.


Comparativ cu sezonul rece anterior, in aceasta iarna, preturile la incalzirea centralizata cresc cu 20%, din cauza majorarii pretului gigacaloriei de la 896.000 de lei vechi la 1.075.000 de lei vechi. De asemenea, de la 1 ianuarie 2006, subventia de la stat va fi redusa cu 33%, fapt ce va duce la o noua majorare a tarifelor la agentul termic. „Se vor scumpi oricum toate, pentru ca tindem sa intram in Europa si românul va ajunge sa-si plateasca din salariu doar chitantele la utilitati, respectiv curent, gaze, apa, gunoi sau termoficare. In mod cert, in cele doua luni ramase pina la sfirsitul anului, preturile la caldura furnizata prin reteaua centralizata de termoficare se vor scumpi cu 20%“, a declarat Gheorghe Berca, director general SC Termoficare SA Petrosani.


In prezent, peste 60 la suta din apartamentele din municipiul Petrosani sint debransate de la sistemul centralizat de incalzire, iar SC Termoficare SA intimpina mari probleme in recuperarea datoriilor de la populatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS