21.7 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegia de Termoficare Craiova poate furniza caldura

Regia de Termoficare Craiova poate furniza caldura

La intilnirea din aceasta luna a Comitetului Consultativ Cetatenesc cu sefii Primariei Craiova si ai regiilor din subordine, presedintii asociatiilor de locatari veniti in numar impresionant s-au intrecut in aprecieri asupra activitatii primarului si a viceprimarilor, in conditiile in care de regula se pling de tot felul de disfunctionalitati ale administratiei locale. De cealalta parte, administratia a facut apel la calm si intelegere, iar prin gura primarului Solomon a promis ca in cel mult un an Craiova va arata ca un oras european. „Vedeta“ intilnirii ar fi trebuit sa fie directorul de la Regia de Termoficare, Tudorache Tatian, care trebuia sa dea raportul asupra pregatirilor pentru intimpinarea sezonului rece. Eclipsat de prezenta primarului care s-a declarat „infricosat“ de astfel de intilniri pe motiv ca n-ar fi facut tot ce ar fi trebuit sa faca pentru cetatenii orasului, Tatian a anuntat ca va da caldura cind temperatura va fi, in trei zile consecutiv, sub 10 grade Celsius.


Doar 400 de contoare pentru masurarea agentului termic la scara blocurilor mai sint de montat, iar Regia de Termoficare da asigurari ca pina la sfirsitul acestui an se vor instala. Orasul sta mai prost la capitolul contorizarea apei calde, care nu s-a facut decit in proportie de 40%, desi legea obliga ca pina la mijlocul anului viitor activitatea de contorizare a apei calde sa fie rezolvata. „In acest an au fost distribuite de la buget 90 de miliarde de lei care au fost cu destinatie speciala, reinnoirea schimbatoarelor de caldura, iar finalitatea este ieftinirea gigacaloriei“, a anuntat directorul Regiei de Termoficare. Tot el i-a asigurat pe cei prezenti ca incepind de saptamina viitoare regia poate furniza caldura daca sint indeplinite conditiile meteo. Pentru ca au fost schimbati 10 km de conducta de termoficare, iar regia a lasat dezastru in urma, Tatian Tudorache a anuntat ca va incepe sa toarne asfalt in Craiovita, acolo unde sesizarile urmate de constatari au stabilit ca degradarea asfaltului este cauzata de activitatea regiei.


Afacerea „Cronos“- cea mai mare pata de pe obrazul lui Solomon


O locatara din centrul Craiovei, zona Popa Sapca, a cerut sprijinul primarului in mutarea parcarii care a fost amplasata sub geamurile locuintelor, ocupind trotuarul in asa fel incit trecatorii nu au alta posibilitate decit sa mearga pe partea carosabila, iar locatarii nu-si mai pot aerisi apartamentele din cauza masinilor. Ca raspuns la interpelarea craiovencei, primarul Solomon a spus: „Cea mai mare pata de pe obrazul meu este afacerea «Cronos» pe care a facut-o primarul Bulucea pe 25 de ani cu arabul. Acum eu ma judec cu el ca sa pot aduce lucrurile la normalitate. Mai mult nu mai pot sa zic ca ma da in judecata arabul! In afara de faptul ca la subsolul blocurilor de la Ciuperca si pina la stadion cind ploua se scurge mizeria din canalizare, iar tiganii din blocurile din strada Brestei nu vor sa-si achite contravaloarea intretinerii, se pare ca, in general, lucrurile au intrat in firescul lor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU