5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul lui Miron Cozma se muta la Bucuresti

Procesul lui Miron Cozma se muta la Bucuresti

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a fost scos ieri din Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) Craiova si adus in fata instantei in conditii stricte de securitate, pentru a lua parte la judecarea dosarului nr.4806/2005, aflat pe rolul Judecatoriei Craiova. Este vorba de contestatia lui Cozma impotriva mandatului de executare a pedepsei de 18 ani inchisoare, emis de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti dupa revocarea decretului de gratiere.
Intrarea in sala de judecata a fost pazita de cinci jandarmi si un politist, care aveau ordin expres din partea judecatoarei Magda Samil sa nu permita reprezentantilor mass-media sa intre cu aparate de fotografiat sau camere de luat vederi. In sala de judecata, cinci mascati, doi politisti si un gardian de la penitenciar au flancat in permanenta boxa acuzatilor, pentru a impiedica orice eventuala incercare de evadare a celui supranumit „Luceafarul huilei“.


Avocatul lui Cozma a tras chiulul


Dupa ce Miron Cozma a fost adus in boxa acuzatilor, judecatoarea a constatat ca avocatul acestuia lipseste. Pentru a nu amina procesul, i-a intrebat pe avocatii din sala: „Cine se ofera sa-l apere din oficiu pe Miron Cozma?“. O tacere adinca s-a asternut in sala de judecata, avocatii fie bagind nasul in dosare, fie facindu-se ca nu aud. Dupa vreo cinci minute de asteptare si mai multe insistente ale presedintei completului, tinarul avocat Voicu si-a luat inima in dinti si s-a oferit voluntar. A stat putin de vorba cu Miron Cozma, apoi a pus concluzii de admitere a exceptiei de necompetenta a instantei craiovene, cerind stramutarea procesului la Bucuresti. Aceleasi concluzii le-a pus si procurorul de sedinta, dupa care Cozma, avind cuvintul, a solicitat la rindul sau judecarea contestatiei de catre Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, instanta care a emis mandatul de executare a pedepsei.
Fara sa stea prea mult pe ginduri, judecatoarea s-a pronuntat pe loc: „Avind in vedere mandatul de executare si actele depuse la dosar de penitenciar, instanta admite exceptia de necompetenta in favoarea Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti, constata conflict de competenta si inainteaza dosarul la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a se pronunta“. Asadar, dosarul lui Cozma il va urma pe Miron Cozma de la Craiova la Bucuresti, unde va fi mutat si el peste citeva zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII